Nu-ți mai place frigul pentru că accentuează uscarea pielii? Nu trebuie să te descurajezi. Nu va trebui să-ți petreci toată iarna în casă, ci este necesar să înveți cum să ai grijă de tenul tău pentru a avea din nou un aspect revigorat și a zâmbi fără griji.
Iată cum trebuie să procedezi pentru a-i asigura tenului tău maximul de confort în sezonul rece:
1. Fii atentă la semnele de deshidratare
Este util să analizezi starea tenului pentru a putea acționa de îndată ce observi primele semne de uscare. În acest mod vei evita agravarea problemei. Cele mai comune simptome ale deshidratării sunt mâncărimile sau senzația de piele care „strânge”. De asemenea, ar putea apărea și porțiuni de piele care se descuamează, zone aspre și chiar crăpături sau sângerări.
2. Cunoaște cauzele deshidratării
De cele mai multe ori tenul își va reveni dacă elimini factorii din mediul ambiant care au un efect agresiv asupra pielii. De exemplu, dacă ești expusă în mod constant la aer uscat sau petreci mult timp afară fără să aplici protecție solară, tenul tău va avea de suferit.
De asemenea, fumatul sau consumul insuficient de lichide pot contribui la înrăutățirea aspectului pielii. Înaintarea în vârstă este o altă cauză a uscării pielii deoarece odată cu trecerea timpului pielea devine mai subțire și numărul de glande sebacee se reduce. Pentru anumite persoane inclusiv stresul poate agrava deshidratarea pielii. Dacă nu poți determina cauza reală a deshidratării sau consideri că este ceva ce nu poți controla este indicat să discuți cu un dermatolog sau cu un terapeut, în cazul în care treci printr-o perioadă extrem de stresantă.
3. Curăță tenul delicat
Chiar dacă ai pielea uscată este în continuare important să te speli de față în fiecare zi pentru a preveni acneea. Contează foarte mult să folosești un produs adecvat nevoilor tenului, evitând săpunul și ingrediente precum alcoolul și peroxidul de benzoil.
Alege un produs cu acțiune delicată, care nu elimină stratul de protecție al pielii. Clătește-te cu apă călduță, nu fierbinte, pentru a evita deshidratarea și mai accentuată a pielii.
4. Loțiunea tonică este opțională
Loțiunea tonică este un produs care se aplică după spălarea feței. În general, loțiunile tonice au drept rol îndepărtarea oricăror resturi de machiaj sau celule moarte și înlătură excesul de sebum, prevenind acneea. În cazul în care decizi să folosești o loțiune tonică trebuie să citești cu atenție lista de ingrediente pentru a nu agrava starea tenului tău. Alege un produs fără alcool, care intensifică hidratarea și reface echilibrul pH-ului pielii.
5. Hidratează tenul dimineața și seara
După ce ai spălat tenul și ai aplicat (opțional) loțiunea tonică trebuie să continui cu o cremă hidratantă pentru a crea un strat emolient protector. Dacă ai pielea uscată este recomandat să o hidratezi dimineața și seara.
Este ideal să aplici mai întâi un ulei pentru față, continuând după aceea cu o cremă ultra-hidratantă.
6. Schimbă des prosoapele
Indiferent ce tip de ten ai este important să schimbi prosoapele folosite în fiecare zi. Bacteriile se acumulează foarte rapid în prosoape și pot cauza iritații sau acnee.
7. Folosește protecție solară
Expunerea la soare nu crește numai riscul de cancer de piele, ci va accelera deshidratarea și îmbătrânirea. De fiecare dată când petreci mai mult timp afară este indicat să te protejezi aplicând o cremă cu SPF 30. Nu contează dacă ninge, plouă, bate vântul sau este înnorat. Folosește protecția solară în fiecare zi.
Posteaza comentariu