O manichiură perfectă acasă!

Azi o să vă spun câte ceva despre cum să aveţi o  manichiură superbă  fără să fie nevoie de o vizită la salon. Îngrijirea mâinilor şi unghiilor este importantă chiar dacă obişnuiţi

Azi o să vă spun câte ceva despre cum să aveţi o  manichiură superbă  fără să fie nevoie de o vizită la salon. Îngrijirea mâinilor şi unghiilor este importantă chiar dacă obişnuiţi să purtaţi unghiile scurte şi nelăcuite.

Paşii care trebuie urmaţi sunt:

1. Îndepărtarea ojei

Oja simplă sau modelele pictate se îndepărtează uşor cu dizolvant fără acetonă. Oja cu glitter şi modelele cu pietricele şi ţinte se îndepărtează cu dizolvant pe bază de acetonă şi folosind metoda foliei de aluminiu (se pune dizolvant pe un tampon de vată, se aplică pe unghie, se înfăşoară degetul în folie de aluminiu, se ţine zece minute şi apoi se îndepărteaza uşor tamponul de vată împreună cu modelul). Se spală unghiile cu apă şi săpun curăţându-se toate reziduurile cu o perie de unghii.

2.

Pilirea unghiilor

Se dă forma dorită sau se întreţine forma existentă cu o pilă de duritate 180. Dacă unghiile sunt foarte moi şi subţiri se foloseşte o pilă de duritate 240 iar dacă unghiile sunt tari şi groase, una de 150. Se sigilează marginea cu o pilă de duritate 400 sau una de sticlă - foarte important, sigilarea vârfului va împiedica exfolierea şi crăparea. Opţional, tot cu această pilă se pot şlefui uşor striaţiile şi cu o pilă de 600-4000 se lustruieşte suprafaţa. Nu ţineţi mâinile în apă înainte de pilire - rezultatul va fi neuniform din cauză că apa deformează unghiile. Pilirea se poate face în ambele direcţii dacă mişcările sunt blânde şi uşoare.

3. Îndepărtarea pielii moarte

Când zic "piele moartă" mă refer strict la pielea care creşte pe sub cuticulă.

Nu tăiaţi cuticula! Aplicaţi un hidratant dens (exemplu: unt de shea) pe unghii şi masaţi puţin. Folosiţi beţişorul pentru cuticule - cu partea care arată ca o lopăţică împingeţi cuticula iar cu partea mai ascuţită ridicaţi şi desprindeţi toată pielea moartă vizibilă. Nu "săpaţi" pe sub cuticulă.  Stergeţi unghiile cu un şerveţel şi îndepărtaţi eventualele reziduuri rămase. După ce aţi terminat puteţi ţine unghiile zece minute într-un bol cu ulei de măsline extra virgin dar dacă vă hidrataţi unghiile zilnic, tratamentele nu mai sunt necesare.

4. Lăcuirea

Spălaţi mâinile cu apă şi săpun, eventual degresaţi-le uşor cu alcool dacă vi se pare necesar. Aplicaţi întotdeauna bază (metoda de aplicare e aceeaşi cu a ojei). Va proteja unghiile şi va spori aderenţa ojei.

 Dacă aveţi unghiile scurte puteţi aplica oja folosind metoda celor trei tuşe (o dungă pe mijloc şi doua pe laterale, avînd grijă să nu atingeţi cuticula). Dacă sunt lungi, aplicarea se face astfel: se pune o picătură de ojă pe mijlocul unghiei lângă cuticulă, se împinge puţin în sus fără a atinge cuticula, se acoperă jumătatea superioară a unghiei după care se întinde înspre vârf  eventual încărcând pensula din nou dacă nu s-a putut acoperi toată lungimea.  Această metodă merge şi pentru unghii scurte având în plus avantajul că face urmele de pensulă mai putin vizibile. Dacă aţi atins pielea din laterale sau cuticula, stergeţi-le cat oja este încă umedă (eventual cu un beţişor de cuticule). Acoperiţi cu topcoat (aplicat în acelaşi fel ca şi oja).

5.

Aplicarea uleiului de cuticule

Aplicaţi uleiul pe cuticule, pe pielea din laterale şi pe spatele unghiei. Dacă nu vreţi să cumpăraţi, puneţi ulei de măsline extra virgin (sau orice alt ulei vegetal pur care vă place) într-o sticluţă curată de ojă. Puteţi să-i adăugaţi câteva picături de ulei esenţial pentru parfum. Recomand să aplicaţi uleiul de cuticule zilnic pentru menţinerea pielii din jurul unghiilor suplă şi fină.

Cam aşa ar trebui să arate unghiile înainte de aplicarea ojei:

Sper să vă fie util acest articol. Puteţi citi despre fiecare pas în parte aici - Cum sa: Manichiura iar modelul din prima poză îl găsiţi aici - Floare colorata pe un fond zmeuriu


Fotografie realizată de LSD-Photography

sascha-mein