Acesta este alcătuit din trigliceride cu lanț mediu, care sunt metabolizate mai rapid de organism. Acest lucru înseamnă că există un potențial crescut de ardere a grăsimilor. Uleiul de cocos crește nivelul de energie, nivelul de colesterol bun și echilibrează zahărul din sânge. Însă știai că uleiul de cocos are multe utilizări? Este perfect pentru gătit, pentru sănătate, pentru îngrijire medicală, pentru îngrijire personală, pentru îngrijirea animalelor de companie. Uleiul de cocos are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice, antimicrobiene. Este un vis pentru sistemul imunitar. Este uimitor faptul că un produs poate face atât de multe lucruri.
Utilizări mai puțin obișnuite ale uleiului de cocos
1. Hidratant pentru față și corp
Ai pielea uscată și crăpată? Ia o sticlă de ulei de cocos. Poți folosi acest ulei pe față și pe corp, ca un hidratant natural.
Acesta poate pătrunde în toate straturile pielii, însă este absorbit foarte bine, așa că nu îți va lăsa pielea uleioasă sau grasă. Uleiul de cocos stimulează producția de colagen, așa că întărește țesuturile de la bază și ajută la prevenirea ridurilor. Folosește-l pe tot corpul. De asemenea, îl poți amesteca și cu unele uleiuri esențiale. Pentru față, îl poți folosi în locul acelor hidratante pe care le cumperi din magazine. Uleiul de cocos este perfect și pentru zona din jurul ochilor și pentru buze.2. Igienă orală
Pentru această utilizare a uleiului de cocos, trebuie să pui o lingură de ulei în gură, pe stomacul gol, și ține lichidul în gură în jur de 20 de minute, după care îl poți scuipa. Scopul este să scoți toxinele din corpul tău, să îți îmbunătățești sănătatea orală.
Se spune chiar că poate ajuta în cazul durerilor de cap, mahmurelii și insomniei. Cum face acest lucru? Aparent, organismul uman stochează toxine în glandele noastre salivare, care sunt apoi atrase în ulei. Când scuipăm uleiul, scuipăm și toxinele. Proprietățile antibacteriene și antifungice ale uleiului de cocos pot ajuta cu siguranță igiena orală a oamenilor. Acest ulei conține vitamina E, care acționează ca un antioxidant și care transformă uleiul de cocos într-o apă de gură eficientă și naturală. Îl poți utiliza, de asemenea, ca o pastă de dinți prin amestecarea uleiului de cocos cu bicarbonat de sodiu. Vei avea parte de dinți mai albi și de gingii mai sănătoase.4. Demachiant
Ce tip de demachiant folosești? Probabil unul care conține substanțe chimice. Ți se pare că acesta este singurul care te pot ajuta să îndepărtezi rimelul rezistent la apă.
Însă uleiul de cocos este un produs delicat de îndepărtare a machiajului, care este complet natural și care poate elimina chiar și rimelul rezistent la apă. Trebuie doar să pui ulei de cocos pe un tampon de bumbac, să ștergi ușor machiajul de pe față și apoi să te clătești cu apă pe față.5. Sănătatea animalelor de companie
Atât timp cât tu vrei să ai o piele fină și un păr sănătos, de ce nu ai vrea același lucru și pentru animalul tău de companie? Îi poți da câinelui tău o lingură de ulei de cocos amestecată în mâncare, în fiecare zi. Acest procedeu ajută la îmbunătățirea sănătății pielii și a blănii. Uleiul de cocos poate ajuta și în ceea ce privește digestia animalelor, sănătatea articulațiilor și îmbunătățirea respirației.
În plus față de includerea uleiului de cocos în alimentația pisicilor și câinilor, acest ulei aduce avantaje și când este aplicat topic. Uleiul de cocos aplicat pe blana câinilor poate îndepărta puricii. Proprietățile antibacteriene și antifungice ale uleiului de cocos pot dezinfecta tăieturile, erupțiile și stimula vindecarea rănilor.
Posteaza comentariu