Uleiurile naturale sunt un înlocuitor foarte bun pentru cremele cu protecţie solară. Iar dacă faci parte din acea categorie de persoane care nu suportă astfel de creme (le consideri prea lipicioase sau nu-ţi plac pentru că intră prea greu în piele), atunci uleiurile vegetale sunt perfecte pentru tine. Anumite uleiuri conţin vitamina E şi antioxidanţi, ceea ce le face foarte bune şi pentru protejarea pielii de radiaţiile solare.
Ulei de susan
Principala calitate a uleiului de susan este că absoarbe o parte din razele UV. Ceea ce-l face un ulei foarte bun pentru protecţia pielii (se găseşte şi printre ingredienţii cremelor cu protecţie solară). De asemenea, acest ulei întârzie procesul de îmbătrânire, restructurează şi hidratează pielea şi reduce inflamaţiile. Este foarte bun pentru pielea arsă de soare care are nevoie de refacere.
Uleiul din seminţe de morcov
Este un ulei mai puţin folosit la noi, dar acest ulei este foarte bun pentru piele, mai ales dacă vorbim de protejarea ei. Conţine multă vitamina A şi are proprietăţi antiseptice şi antioxidante. Produsele cu ulei de seminţe de morcov au un factor de protecţie solară SPF 38-40. De asemenea, acest ulei este recomandat pentru tenul cu probleme, tern, uscat şi lipsit de vitalitate.
De asemenea, uleiul de seminţe de struguri şi uleiul de seminţe de cânepă oferă pielii un factor de protecţie solară SPF 4.
Uleiul din germeni de grâu
Este un ulei bogat în vitamina E, vitamina K şi grupul de vitamine B. Uleiul din germeni de grâu acţionează ca antioxidant, combate radicalii liberi şi ajută la hidratarea pielii. De aceea, este indicat pentru protecţia pielii.
Uleiul de avocado
Este un ulei cu un conţinut bogat de vitamina A, B, C, D, E, K, dar şi acid folic, calciu, fier, magneziu, acizi graşi nesaturaţi şi antioxidanţi ce oferă pielii factor de protecţie solară. Însă, pentru că factorul de protecţie este unul mai mic este indicat să foloseşti acest ulei dacă pielea ta este mai închisă la culoare sau când eşti deja bronzată.
Uleiul de soia
Este un alt ulei renumit pentru propietatea sa de a apăra pielea de soare. Cu un conţinut mare de acizi graşi esenţiali, fier, calciu, proteine, lecitină, cupru, crom, beta-caroten, zinc şi vitamine (B1, B2, B6, C, E), are proprietăţi de protecţie, antioxidante, antiinflamatoare, antibacteriene şi de vindecare a rănilor.