Alege cea mai eficientă metodă
Smulgerea firelor de păr nedorite este dureroasă, dar rezultatele sunt de lungă durată, comparativ cu folosirea lamei de ras sau a cremelor depilatoare. Cu timpul, firele de păr se subţiază, cresc lent şi pot avea o culoare mai deschisă, iar smulgerea lor va fi mai puţin dureroasă.
O regulă esenţială este să nu foloseşti lama de ras între două epilări cu ceară sau cu aparatul epilator, pentru că firele îşi vor recăpăta vigoarea şi îndepărtarea lor va fi iar dureroasă.
Evită creşterea sub piele
Creşterea firelor de păr sub piele este una dintre consecinţele neplăcute ale epilării cu ceară sau cu aparatul epilator. Pentru a preveni acest efect este necesară exfolierea zonelor predispuse de fiecare dată când faci baie. Foloseşte un burete pentru duş cu suprafaţa exfoliantă şi masează delicat pielea picioarelor, a mâinilor şi axilelor, zonele predispuse creşterii firelor de păr sub piele.
Scapă de iritaţii
După fiecare epilare, pielea este foarte sensibilă, se înroşeşte şi se poate irita cu uşurinţă. Porii rămaşi deschişi după smulgerea firelor de păr se pot inflama sau chiar infecta în unele cazuri. Din această cauză trebuie să tratezi pielea cu grijă şi să eviţi aplicarea loţiunilor de corp sau a cremelor, mai ales a celor cu un parfum intens.
Foloseşte în schimb geluri special concepute pentru hidratarea supă epilare sau uleiuri naturale blânde pentru piele, cum sunt cel de măsline, argan, cocos etc.
Exfoliere înainte de epilare
Îndepărtarea stratului de celule moarte prin exfoliere îţi asigură o epilare mult mai eficiente. Firele de păr scurte sau cele cele crescute sub piele vor fi expuse, ceea ce face ca aparatul epilator sau ceara să le îndepărteze mai uşor.
Mai puţină durere
Epilarea după baie este una dintre regulile esenţiale care pot reduce semnificativ durerea. Datorită apei calde, porii se deschid şi smulgerea firelor este mai puţin dureroasă.
Posteaza comentariu