Ce sunt peelingurile chimice?
Peelingul este o metodă dermato-cosmetică folosită cu scopul de a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii în vederea stimulării funcţiei celor din straturile profunde. Agenţii folosiţi în tratament sunt de fapt acizi (în diverse concentraţii) care realizează exfolierea pielii şi au o penetrabilitate variabilă. Majoritatea sunt extraşi din fructe.
În funcţie de natura şi concentraţia lor, peelingurile chimice pot avea diverse efecte asupra pielii:
Descuamarea stratului superficial al pielii
Rezultat: un ten mai luminos, sănătos, prevenţia şi tratamentul formelor blânde de acnee prin reglarea procesului de keratinizare (reînnoirea ciclică, naturală a stratului superficial al pielii) şi stimularea factorilor naturali ai hidratarii.
Tratamentul ridurilor
Doar ridurile superficiale se pot îmbunătăţi cu peelinguri chimice! În general este nevoie de peelinguri cu acizi în concentraţii diverse şi şedinţe repetate pentru a obţine un rezultat vizibil.
Tratamentul pigmentării neregulate sau al hiperpigmentării
Rezultatele sunt foarte bune dacă peelingurile sunt planificate cu grijă. Este necesar un diagnostic şi tratament al problemelor care au predispus iniţial la hiperpigmentare, precum acneea, melasma, dermatita de contact etc. Din acest motiv, tratamentul hiperpigmentării este mult mai eficient dacă este realizat de medici dermatologi.