Frumusete... bio

Cosmetica bio invadeaza usor-usor piata produselor de frumusete, propunandu-ne formule ecologice, care ne promit aceleasi rezultate ca cele obtinute cu produsele clasice.

Cosmetica bio invadeaza usor-usor piata produselor de frumusete, propunandu-ne formule ecologice, care ne promit aceleasi rezultate ca cele obtinute cu produsele clasice. Biocosmeticele au ingrediente exclusiv naturale, necontinand coloranti, conservanti si parfumuri sintetice.

Ca sunt mult mai scumpe, intelegi si ti se pare normal, avand in vedere faptul ca iti garanteaza un produs 100% natural, dar ai alte nelamuriri firesti legate de produsele biologice. Te intrebi ce iti ofera ele in plus; daca sunt la fel de eficiente ca cele clasice si daca trebuie sa le preferi in favoarea sanatatii tale. Iata raspunsurile la intrebarile tale.

Desi au patruns pe piata in urma cu patru ani, astazi gasesti o gama foarte larga de produse ecologice, de la pasta de dinti la fond de ten si de la produse pentru femei insarcinate la uleiuri de masaj.

Aceste produse au luat amploare datorita grijii pe care publicul incepe sa o acorde sanatatii sale. Excesul de ingrediente chimice ingrijoreaza consumatorii si asa se face ca nelinistea lor este calmata prin extinderea cosmeticii bio.

Avantaje


Sunt mai bune pentru sanatate


Fara ingrediente chimice, pesticide, conservanti, plumb sau coloranti, produsele bio sunt mai putin toxice pentru corpul nostru. Pesticidele, spre exemplu, pot fi absorbite de piele, stocate in ficat si pot provoca schimbari hormonale. O asimilare de nitrat diminueaza concentratia de vitamina C din organism, incetinind metabolismul celular.   

Sunt asimilate mai bine de piele


Produsele de frumusete biologice sunt mai bine percepute de catre constituentii naturali ai epidermei, sunt asimilati mai bine, data fiind inrudirea dintre epiderma si plante. Le recunoastem a fi naturale dupa miros, dar si dupa faptul ca patrund rapid in piele.
Potrivit unor specialisti, corpul nostru are anumiti receptori ce recunosc ingredientele naturale si le accepta.

Sunt mai putin agresive


Mai ales produsele destinate curatarii tenului, pe baza de uleiuri vegetale, extracte din masline sau porumb, nu fac spuma, dar nici nu agreseaza tenul. De fapt, spuma este o dovada pura a existentei ingredientelor chimice - ea nu curata, ci decapeaza. Sodiul de sulfat este prezent in 99% dintre sampoane si geluri de dus, lui datorandu-i-se spuma.

Sunt mai hranitoare


Contin mult mai multi nutrienti fundamentali pentru piele: vitamine, antioxidanti, oligoelemente, acizi aminici si acizi grasi. Toate acestea sustin functiile vitale ale pielii: hidratarea si protectia.

Actioneaza la tinta


Produsele biologice nu ii aduc pielii decat ingrediente de care are nevoie, substante de care poate profita si pe care le inmagazineaza. Acesta nu este cazul anumitor substante chimice pe care pielea nu stie sa le elimine, stocandu-le in tesuturi.


Dezavantaje


Actioneaza mai lent


Produsele biologice nu au efecte senzationale si trebuie sa ai rabdare, ele fiind produse de cursa lunga. Dupa trei saptamani de utilizare, ele sporesc capacitatea pielii de a se autoproteja.

Sunt, mai degraba, produse axate asupra prevenirii


Inca in analiza, aceste produse sunt concepute sa raspunda nevoilor universale, intretinand echilibrul tuturor tipurilor de piele. Produsele biologice se adreseaza femeilor care nu au probleme specifice. Sunt, mai curand, preventive decat corectoare, astfel incat efectul lor anti-aging nu este foarte performant.

Expira mai repede


Pentru ca nu contin conservanti, au o durata de viata mai scurta si trebuie folosite repede. Ele au, adesea, un termen de garantie de trei luni de la deschidere.

Nu au arome


Provenind, in majoritatea cazurilor, din uleiuri esentiale, multe dintre femei nu le agreeaza in mod deosebit mirosul persistent. Insa, in timp, s-au obtinut si arome mai blande.


Pot irita


In cazul in care contin prea mult ulei vegetal, clasat ca un potential alergenic, produsele bio pot fi putin tolerate. Cu toate acestea, procentul de ulei esential folosit pentru cremele de fata bio este scazut.