Frumusețe. Ai acnee? Află cum să-ți protejezi tenul pe timp de iarnă

Dacă ai tendinţa să fugi la baie pentru un duş lung și fierbinte, când te întorci înfrigurată de afară, trebuie să știi că nu este deloc recomandat pentru că agravează coșurile

Acneea este o problemă cu care se confruntă din ce in ce mai multe persoane, aşa că trebuie să-i acordam pielii o importanţă deosebită, mai ales atunci când vorbim de temperaturi foarte scăzute. Dacă suferim de acnee, frigul ne poate înteţi senzaţia de mâncărime şi usturime, aşa că este obligatoriu să folosim creme şi să evităm duşurile lungi şi fierbinţi.

Atunci când e frig, pielea se deshidratează foarte repede. Putem combate acest fenomen prin consumarea a cât mai multă apă şi prin folosirea unei creme hidratante, indiferent de tipul de ten. Ce ne facem însă dacă suferim de o acnee severă? Specialistul în cosmetică, Anca Roman, ne oferă câteva sfaturi esenţiale dacă nu reuşim să-i dăm de cap acestei probleme dermatologice.

În perioada rece, pielea se deshidratează foarte uşor ceea ce duce la descuamarea ei. O tendinţă este folosirea în exces a măştii cu argilă şi a loţiunilor ce conţin alcool în cazul persoanelor cu ten gras şi acneic. Trebuie evitat acest lucru. Este obligatorie folosirea protecţiei solare în cazul tuturor tipurilor de ten. În cazul tenului cu acnee activă, când temperaturile sunt scăzute, se pot accentua simptomele existente inducând senzaţii de mâncărime şi usturime, de aceea trebuie folosită cremă hidratantă pentru ten gras. Hidratarea este necesară şi pentru tenul gras, cât şi pentru cel mixt. Pentru tenul uscat, deoarece în această perioadă suferă de un deficit de lipide, este necesară crema nutritivă măcar de două ori pe zi. Exfolierea o recomand o dată pe săptămână“, ne-a dezvăluit Anca Roman.