Tehnica manichiurii, curăţarea cuticulei
Există trei tehnici importante de manichiură: manichiura SPA sau europeană, manichiura tehnică şi manichiura clasică.
Manichiura SPA: “La manichiura SPA nu se taie nimic, nu se lucrează cu instrumente metalice, ci doar cu beţişoare din lemn de portocal. Excesul de piele uscată se elimină cu soluţii speciale şi scrub, după care se face o terapie cu parafină pentru a hidrata puternic pielea, iar la final se recurge la un masaj al mâinilor cu cremă hidratantă sau uleiuri. Acest tip de manichiură este recomandat mai ales clienţilor care au pielea subţire şi sensibilă, însă a devenit opţiune principală şi pentru toţi ceilalţi”, a explicat tehnicianul.
Manichiura tehnică: în acest caz, curăţarea cuticulei se face numai cu ajutorul frezei, ale cărei capete sunt din material ceramic sau diamant. “Aveţi mare grijă când alegeţi acest tip de manichiură, deoarece ea trebuie executată de un specialist care ştie să lucreze cu freza foarte bine, altfel riscaţi să vă alegeţi cu şanţuri în unghia naturală. Dar dacă apelaţi la un specialist care ştie cum să procedeze, rezultatul o să vă placă garantat”, a menţionat specialistul.
Manichiura clasică: se folosesc intrumente metalice, iar aici trebuie avut grijă la sterilizare, iar instrumentele să fie în stare impecabilă, fără coroziuni. “Cuticula nu trebuie tăiată chiar la zero, deoarece ea reprezintă o protecţie împotriva bacteriilor şi a microbilor care pot pătrunde în sânge. Este perfect în regulă să lăsăm cuticula 0,5 mm pe placa unghială, decât să avem degetele roşii, cu tăieturi şi inflamate. Vreau, însă, să menţionez că, în mai multe ţări din Europa, acest timp de manichiură a fost interzis, din cauza riscului de infectare”, a completat Tatiana Litvinov.
Indiferent de ce tip de manichiură alegeţi, apelaţi la profesionişti licenţiaţi, care lucrează cu produse profesionale, iar salonul lor să corespundă normelor sanitare.
Posteaza comentariu