Un prim aspect pe care trebuie să-l reţii dacă vrei să apelezi la acest tratament este acela de a-l efectua neapărat într-un cabinet dermatologic şi numai după ce ai consultat înainte un medic dermatolog. Abia după un consult amănunţit al aluniţelor, medicul va trece la fotoepilarea propriu-zisă.
"Practica ne-a învăţat că, deşi specialistul lucrează cu o aparatură performantă, capabilă să adapteze puterea echipamentului la caracteristicele pacientului, parametrii de lucru trebuie îndeaproape supravegheaţi – densitatea firelor de păr, culoarea, grosimea şi adâncimea. Specialistul care realizează procedura efectuează un control iniţial al pielii, asigurându-se că aluniţele pacientului sunt benigne. Ca măsură de protecţie, aluniţele sunt acoperite înainte de tratament”, declară Mihaela Leventer, medic primar dermatolog la Clinica Dermastyle.
Ce prespune procedura de fotoepilare şi care sunt avantajele ei?
Procedura de fotoepilare prespupune îndepărtarea părului nedorit cu ajutorul laserului. Potrivit specialistului, lumina este atrasă de pigmentul din firul de păr și condusă până la rădăcină, unde are loc o implozie puternică, prin care rădăcina este distrusă. Nu putem să vorbim despre o epilare definitivă, însă este foarte utilă şi practică, deoarece scapi de epilat în următoarele luni de zile. Mai mult, treptat, crește intervalul necesar între seria de ședințe, chiar și până la 9 luni, de exemplu în cazul mustăţii sau firelor din barbă.
Recomandări de care să ţii cont înainte de tratamentul de fotoepilare
1.Controlul de specialitate al pielii
Înainte de orice procedură de epilare cu laser trebuie să faci un control la medicul dermatolog care va analiza pielea şi firele de păr, astfel încât fotoepilarea să fie una personalizată şi fără riscuri. Fiecare medic va ţine cont de caracteristicile pielii, prin urmare nu va fi respectat o metodă standard.
2. Eficiența fotoepilării depinde de aparatul folosit
Este important să ştii că aparatele medicale sunt mai performante decât cele cosmetice, de aceea ar fi recomandat să faci această procedură la un cabinet dermatologic. "Echipamentul medical profesional dispune de spoturi cu dimensiunea de 4 cm, acoperind o suprafaţă mai mare de piele, pentru ca timpul petrecut în şedinţele de fotoepilare să fie cât mai redus. Dincolo de calitatea aparaturii, foarte importantă este și expertiza specialistului care realizează fotoepilarea, acesta fiind cel care adaptează parametrii de lucru în funcție de caracteristicile firului de păr", explică medicul dermatolog.
3. Reguli de urmat înainte şi după fotoepilare
Cel mai bun moment pentru o fotoepilare este toamna, iarna sau primăvara, deoarece zona tratată trebuie să fie protejată de soare. Pielea poate fi expusă fără pericole la soare după minimum două săptămâni de la ultima şedinţă. De asemenea, după fotoepilare nu ai voie să mergi la solar. Înainte de a recurge la această procedură, părul nu mai trebuie smuls, pentru că firele sunt cele care ghidează lumina în interiorul pielii până la rădăcină.
Fotoepilarea: Avantaje şi recomandări de care să ţii cont înainte de tratament
Cea mai nouă metodă recomandată de către dermatologi pentru a scăpa de părul nedorit se numeşte fotoepilare. Descoperă care sunt avantajele ei de la medic primar dermatolog Mihaela Leventer.