Care este motivul pentru care miros găurile de la cercei?
Ai observat că în găurile de la cercei se acumulează o depunere maronie? Aceasta are un miros distinct, care este numită de unele persoane brânză de ureche. Aceasta este o problemă care afectează majoritatea femeilor. Cele mai multe persoane au găurile în urechi din timpul copilăriei, ceea ce înseamnă că îngrijirea acestor găuri reprezintă un lucru de care trebuie să te ocupi pe toată durata vieții. Chiar dacă este o problemă pe scară largă, nu toate persoanele se simt confortabil să vorbească despre ea.
Depunerile care se formează în găurile de la cercei reprezintă un proces normal al urechilor găurite.
Acestea se acumulează din același motiv pentru care se formează orice tip de piele moartă - corpul tău trebuie să înlocuiască celulele pielii în mod constant, iar unele rămân în urmă. Ai pielea grasă și porii înfundați atunci când nu îți exfoliezi fața. Același lucru se întâmplă și în cazul urechilor tale - grăsimea de pe scalp și urechi se combină și este puțin mai greu de curățat. Aproape orice persoană cu găuri de cercei va întâlni această problemă la un moment sau altul, însă unele persoane sunt expuse unui risc mai mare.Dacă ai găuri noi care s-au vindecat recent, s-ar putea să fii supusă unui risc mai mare, deoarece corpul tău ar putea reacționa în continuare la noua rană, producând celule de piele suplimentare.
De asemenea, ești expusă unui risc mai mare și dacă ai cercei pe care nu îi scoți niciodată sau dacă ești mai în vârstă, iar găurile din urechi încep să se întindă puțin.Cum poți să scapi de mirosul urât al găurilor de la cercei?
Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să îți scoți cerceii și să îți lași urechile să respire puțin. Dacă ai purtat aceiași cercei timp de câteva săptămâni, probabil că trebuie să stea puțin la aer, pentru a scăpa de mirosurile nedorite.
Însă în momentul în care abia ți-ai dat găurile, nu ar trebui să îți scoți cerceii până când nu se vindecă găurile. Odată ce ai scos cerceii, este momentul să îți cureți urechile. Începe cu un săpun delicat și cu o cârpă moale. Curăță urechile în față și în spate și exfoliază pielea moartă. Dacă ai urechile iritate, este recomandat să aplici și un unguent antibacterian.