De ce ar trebui să folosești mierea pentru îngrijirea tenului. 5 beneficii uimitoare

Mierea are numeroase proprietăți benefice pentru piele, de la hidratarea tenului și până la tratarea și prevenirea acneei. Află cum să o folosești zilnic pentru a avea un ten impecabil.
Știm deja că în cămara noastră se află numeroase ingrediente excelente pentru tratamentele de înfrumusețare - uleiul de măsline, uleiul de cocos, oțetul de mere, bicarbonatul de sodiu, cafeaua, iar lista poate continua. Deci nu ar trebui să ne surprindă faptul că mierea este o altă comoară ascunsă din bucătărie care poate face minuni pentru piele. Iată de ce ar trebui să folosești mierea pentru îngrijirea tenului:

De ce este mierea benefică pentru piele?

Să începem cu începutul: mierea este produsă în mod natural de albine, care colectează nectarul din flori, îl depozitează în faguri și îl prelucrează pentru a obține această substanță dulce delicioasă. Mierea conține nu mai puțin de 300 de compuși,  care ajută atât pielea uscată, cât și pielea grasă.
Printre aceștia se numără vitaminele din grupul B, calciul, zincul, potasiul și fierul. Este bogată în antioxidanți, are proprietăți antibacteriene și conține enzime active care îți fac pielea să strălucească.

Cele cinci beneficii ale mierii pentru ten:

Este ideală pentru curățarea zilnică a feței

Mierea conține antioxidanți, are proprietăți antiseptice și antibacteriene, ceea ce o transformă în ingredientul perfect pentru combaterea acneei. Deschide porii și te ajută să scapi de puncte negre și comedoane, păstrându-ți pielea hidratată întreaga zi. După ce te-ai demachiat, umezește-ți fața cu apă caldă și masează-ți tenul cu o jumătate de linguriță cu miere, folosind mișcări circulare. Masează timp de 30 de secunde, apoi clătește-te.

Beneficii ale mierii pentru ten: Este un exfoliant natural

Îți poți lua adio de la zonele de piele iritată și uscată dacă folosești o mască exfoliantă cu miere.
Poți include și alte ingrediente naturale benefice precum avocado, lămâie sau oțet diluat din cidru de mere. Începe prin a-ți curăța foarte bine tenul. Folosește apoi o mască cu miere simplă sau o combinație de miere și ingrediente potrivite tipului tău de ten. Aplică într-un strat subțire, lasă să acționeze timp de zece minute și apoi clătește-te. Poți folosi masca de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Este perfectă pentru tratarea acneei

Mierea este o soluție excelentă pentru combaterea acneei în mod natural. Efectele sale antiinflamatorii și astringente te ajută să elimini excesul de sebum de la suprafața pielii, să calmezi zonele înroșite și să echilibrezi microbiomul pielii. Folosește-o pentru a trata local coșurile și a le reduce rapid dimensiunea.
Este la fel de utilă și pentru a trata afecțiuni ale pielii precum eczeme sau psoriazis. Proprietățile vindecătoare ale mierii ajută pielea să se refacă mult mai repede.

Beneficii ale mierii pentru ten: Are efect hidratant

Dacă pielea ta este uscată și te mănâncă, folosirea unui tratament cu miere te ajută să ameliorezi aceste simptome. „Mierea combate efectul nociv al radicalilor liberi și ai poluării datorită proprietăților sale antibacteriene. În același timp este perfectă pentru a reface nivelul de hidratare al pielii și a-i netezi suprafața”, declară pentru purewow.com esteticiana Liana Cutrone.

Are proprietăți antiîmbătrânire

Probioticele, antioxidanții, nutrienții și enzimele din miere funcționează toate împreună pentru hrăni și înfrumuseța pielea.
Hidratează pielea datorită proprietăților humectante, fără să o îngrașe sau să o irite. Datorită acestor efecte protectoare și hidratante, mierea face ca ridurile să fie mai puțin vizibile. În același timp, poate preveni apariția sau adâncirea ridurilor. Efectele sale antioxidante combat degradarea celulară cauzată de radicalii liberi, principalul factor în îmbătrânirea prematură a pielii. 


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă