Este o modalitate delicată de a îndepărta machiajul rezistent și impuritățile, care în același timp îți oferă hidratarea de care pielea ta are nevoie în zilele reci de iarnă.
Uleiul are capacitatea de a dizolva produsele rezistente de machiaj și de a elimina acumularea de sebum și impurități. Secretul este să folosești uleiurile potrivite în funcție de tipul tău de ten.
Există numeroase produse pe bază de ulei pentru curățarea tenului pe care le poți cumpăra, însă este la fel de simplu (și mult mai ieftin) să-ți faci singură un amestec de uleiuri pentru demachiere.
Cum să alegi cele mai bune uleiuri pentru tipul tău de ten
Folosirea unui ulei natural care nu este compatibil cu tipul tău de ten poate avea efecte negative asupra pielii. De exemplu, unele uleiuri cu consistență grasă pot bloca porii dacă pielea ta este predispusă la apariția acneei.
Citește și: Cele mai bune uleiuri naturale care combat ridurile și nu blochează porii
Vei obține rezultate mai bune atunci când combini mai multe tipuri de ulei pentru curățarea tenului. Un ulei trebuie să fie cel de bază, iar un alt ulei ar trebui să ofere elementele nutritive și ingredientele care combat anumite probleme ale tenuluiCitește și: Cele mai bune uleiuri naturale care combat ridurile și nu blochează porii
Cele mai bune uleiuri de bază pentru fiecare tip de ten:
Dacă ai tenul gras sau predispus la apariția acneei, încearcă uleiul din sâmburi de struguri sau uleiul de migdale dulci, care sunt mai ușoare și nu blochează porii.
Pentru pielea uscată sau matură, cele mai bune uleiuri de bază sunt uleiul de avocado sau uleiul din semințe de dovleac, care sunt intens nutritive și hidratante.
Dacă pielea ta este normală, uleiul de jojoba și uleiul de măsline extravirgin sunt alegeri bune.
După ce ai ales uleiul de bază, poți completa formula cu un ulei cu efecte terapeutice.
Pentru tenul gras sau acneic, adaugă un ulei astringent, așa cum sunt uleiul din semințe de cânepă sau cel de rodie. De asemenea, uleiul din semințe de măceșe combate inflamația provocată de coșuri.
Cele mai bune uleiuri complementare pentru fiecare tip de ten:
Pentru tenul gras sau acneic, adaugă un ulei astringent, așa cum sunt uleiul din semințe de cânepă sau cel de rodie. De asemenea, uleiul din semințe de măceșe combate inflamația provocată de coșuri.
Dacă ai tenul uscat sau matur, încearcă uleiul de migdale sau pe cel de marula, care sunt bogate în acizi grași esențiali și calmează pielea iritată și uscată.
În cazul pielii normale, uleiul de argan este o alegere foarte bună datorită conținutului ridicat de vitamina E, un antioxidant care protejează împotriva efectelor nocive ale factorilor de mediu.
Atunci când folosești un amestec de uleiuri pentru curățarea tenului este necesar să-l incluzi într-o procedură de curățare în doi pași. Primul pas este aplicarea uleiurilor, iar al doilea este spălarea tenului cu o loțiune specială, fără săpun.
Cum să-ți faci un amestec de uleiuri pentru curățarea tenului?
Este foarte simplu să-ți faci singură un amestec de uleiuri pentru curățarea pielii.
Ai nevoie de câteva ustensile pe care le ai deja în bucătărie. Iată care sunt pașii și cum îl poți folosi:Pasul 1: Amestecă 1/3 cană de ulei complementar cu 2/3 cană cu ulei de bază.
Pasul 2: Toarnă amestecul într-o sticlă cu capac ermetic și agită puțin pentru a amesteca bine cele două uleiuri.
Pasul 3: Toarnă patru-cinci picături de ulei în palme.
Pasul 4: Masează uleiul pe față, pe pielea uscată, folosind mișcări circulare. Pentru a îndepărta machiajul ochilor, masează delicat uleiul pe pleoape și gene timp de câteva secunde.
Pasul 5: Spală-te pe față cu loțiunea ta obișnuită pentru curățarea tenului sau folosește un prosop pentru demachiere înmuiat în apă caldă pentru a șterge uleiul.
Pasul 6: Aplică o cremă hidratantă, serum sau orice alt tratament pe care îl folosești de obicei seara, înainte de culcare.
Pentru a obține o cantitate mai mică de amestec, poți să combini o linguriță de ulei de bază cu trei lingurițe de ulei complementar.
Monitorizează-ți tenul timp de câteva zile iar dacă ai senzația că pielea „te ține” sau este uscată după curățare, redu cantitatea de ulei complementar (în special dacă folosești un ulei astringent) sau crește cantitatea de ulei de bază în amestecul tău.
În schimb, dacă ai senzația că pielea rămâne prea uleioasă după folosirea amestecului, adaugă mai mult ulei astringent în compoziție.