Îngrijirea pielii la vârsta de 20 de ani este aproape inexistentă, ca să fim sinceri. Cine își amintește la acea vârstă că trebuie să aplice creme seară de seară și să folosească creme hidratante cu protecție solară? La 30 de ani, fluctuațiile hormonale provocate de sarcină, naștere și alăptare probabil te fac să te confrunți cu episoade de acnee. La 40 de ani cel mai probabil îți dedici timpul copiilor, iar nopțile nedormite își pun amprenta asupra tenului tău.
Abia după vârsta de 50 de ani cele mai multe femei încep să acorde o atenție deosebită tenului lor. Aceasta este perioada în care se instalează menopauza, ceea ce poate fi o provocare atât din punct de vedere fizic, cât și mental, iar schimbările hormonale pot avea ca efect deshidratarea pielii și efectul de ten lipsit de strălucire.
Atunci când nivelul estrogenului scade, capacitatea stratului exterior al pielii de a reține apă este, de asemenea, redusă. De aceea este important să pui bazele unui ritual zilnic de îngrijire, care să-ți ofere un ten frumos și strălucitor.
Atunci când nivelul estrogenului scade, capacitatea stratului exterior al pielii de a reține apă este, de asemenea, redusă. De aceea este important să pui bazele unui ritual zilnic de îngrijire, care să-ți ofere un ten frumos și strălucitor.
Acum este perioada în care să te concentrezi asupra exfolierii tenului folosind acizi care elimină celulele moarte și care îți fac tenul să radieze. De asemenea, poți include acid hialuronic cu efect intens hidratant și creme de noapte grase sau chiar uleiuri naturale pentru a bloca cât mai multă apă în piele.
Iată cum să îngrijești corect tenul după vârsta de 50 de ani, pas cu pas:
Pasul 1 - Curățare
Pentru că pielea este deja uscată și deshidratată, evită loțiunile aspre pentru spălarea feței. Alege în locul acestora un produs care nu conține săpun și care curăță delicat pielea.
Pasul 2 - Exfoliază
Folosește un produs pentru exfoliere care conține acizi de calitate, precum acid glicolic sau acid lactic pentru a elimina celulele moarte. Pielea proaspătă ascunsă sub ele va avea un aspect radiant.
De asemenea, va fi mai bine oxigenată și nutrienții vor pătrunde mai ușor în profunzime, reducând în același timp ridurile fine.Pasul 3 - Folosește ingrediente active
Pentru zi, o cremă sau un ser cu vitamina C îți va proteja pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi și va stimula producția de colagen. De asemenea, acidul hialuronic este un alt ingredient pe care să-l alegi, pentru că oferă de zece ori mai multă hidratare decât apa.
Pentru noapte, o cremă cu retinol este opțiunea perfectă. Acest ingredient minune exfoliază, închide porii și oferă pielii un aspect întinerit.
Pasul 4 - Hidratează
Pe timpul zilei poți folosi o loțiune sau cremă hidratantă cu formulă ușoară, de preferat una care conține acid hialuronic sau vitamina C. Iar pentru noapte, cremele grase, nutritive, sunt de preferat pentru că hidratează intens și hrănesc pielea în timp ce dormi.
Pasul 5 - Produse complementare
Câteva picături de ulei natural folosite din când în când peste creme și loțiuni ajută la creșterea nivelului de hidratare. De asemenea, uleiul permite pătrunderea altor ingrediente active în straturile profunde ale pielii.
Odată cu înaintarea în vârstă, producția de sebum scade, iar pielea devine mai uscată. De aceea poți folosi uleiuri naturale precum cel de măsline, migdale, jojoba, avocado, sâmburi de struguri etc. pentru a înlocui substanța uleioasă produsă de piele.Cremele special concepute pentru ochi sunt o altă investiție bună după vârsta de 50 de ani. Acestea conțin adesea substanțe care combat ridurile în timp ce tu dormi.
Produsele cu factor de protecție solară sunt necesare pentru a preveni degradarea pielii cauzată de razele soarelui. Folosește o cremă sau loțiune cu factor de protecție 50 pentru a te proteja de razele UVA și UVB.