Dacă vrei să limitezi contactul pielii cu substanțe care pot fi nocive pentru sănătatea ta, ar trebui să începi cu deodorantul pe care îl folosești. Cele mai multe deodorante și antiperspirante conțin parabeni, aluminiu și alte substanțe chimice care afectează sistemul endocrin și care duc la blocarea glandelor sudoripare, ceea ce face ca toxinele să rămână în corp. Deodorantele naturale, în schimb, nu conțin aluminiu și se bazează pe alte ingrediente pentru a absorbi umezeala și a neutraliza mirosul.
Este simplu să-ți faci acasă un deodorant folosind numai ingrediente naturale și parfum pe bază de uleiuri esențiale, pe care îl poți adapta în funcție de preferințele tale.
Uleiurile esențiale sunt extracte botanice, din frunze, flori sau semințe, care au proprietăți vindecătoare și efect antibacterian.Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru un deodorant natural. Acesta trebuie să includă trei părți majore: o bază, o pudră cu efect absorbant și un amestec de uleiuri esențiale pentru aroma dorită. O rețetă simplă și eficientă folosește untul de shea și uleiul de cocos ca bază și bicarbonatul de sodiu ca element absorbant.
Uleiul de cocos se solidifică ușor, fiind o alegere excelentă pentru un deodorant natural.
Pătrunde în pori, dar nu are efect comedogenic. Untul de shea are o textură cremoasă, hidratând pielea subrațului. Iată cum să-ți faci un deodorant natural acasă:
Ingrediente:
2 linguri cu unt de shea;
3 linguri cu ulei de cocos;
3 linguri cu bicarbonat de sodiu;
2 linguri cu pudră de arorut;
5-10 picături de ulei esențial, precum ulei esențial de lavandă sau eucalipt.
Mod de preparare pentru deodorant natural:
Pasul 1: Topește ingredientele de bază
Pune untul de shea și uleiul de cocos într-un borcan. Topește-le prin metoda bain-marie, încălzit la foc mic borcanul pe care l-ai așezat într-o crăticioară cu apă. Atât uleiul de cocos, cât și cel de shea au un punct de topire mic, de aceea ar trebui să lași focul la minim și să iei de pe aragaz imediat ce s-au topit.
Pasul 2: Adaugă restul ingredientelor
După ce uleiurile s-au răcit puțin, adaugă bicarbonatul de sodiu și pudra de arorut. Amestecă bine.
Adaugă câteva picături de ulei esențial, în funcție de preferințe, și amestecă din nou.Dacă nu știi ce uleiuri esențiale să folosești, poți încerca aceste sugestii:
Ulei esențial de lavandă - are un parfum floral relaxant și este antifungic.
Ulei esențial din arbore de ceai - are o aromă asemănătoare camforului și este cunoscut pentru efectul său antibacterian.
Ulei esențial de lime - are o aroma proaspătă și acționează ca deodorizant natural.
Pasul 3: Toarnă în formă
Poți turna deodorantul într-o formă specială pentru deodorant stick, pe care o poți cumpăra din magazinele pentru produse cosmetice și naturiste. Lasă deodorantul să se întărească la frigider.
Untul de shea are un punct de topire mai ridicat decât uleiul de cocos, astfel că deodorantul se va menține solid. Păstrează deodorantul natural într-un loc răcoros și uscat, pentru a se menține solid.
Posteaza comentariu