Cum să scapi de petele pigmentare de pe ten folosind remedii naturale

Apariția petelor pigmentare este cauzată de numeroși factori, de la expunerea la soare și până la tulburări hormonale. Află cum să le elimini cu remedii naturale.
Producția excesivă de melanină în anumite zone ale feței duce la apariția petelor pigmentare, o problemă cu care se confruntă numeroase persoane, în special femei. Petele sunt cauzate de expunerea prelungită la soare, de schimbările hormonale din timpul sarcinii sau de anumite tulburări hormonale. Deși sunt dificil de eliminat în totalitate, petele pigmentare pot fi estompate în timp. Unele remedii naturale, pe care probabil le ai deja în casă, sunt foarte utile pentru a trata tenul afectat de pete. Iată câteva ingrediente pe care să le încerci:

Tratament cu frunze de ceapă


Ceapa roșie este cunoscută pentru culoarea sa intensă, dar și pentru faptul că poate colora cu ușurința pielea și nu numai. De fapt, ceapa roșie este folosită în mod tradițional pentru vopsirea materialelor textile sau a ouălor de Paște. Însă potrivit unui studiu, ceapa are și capacitatea de a estompa petele pigmentare de la suprafața pielii.
Un compuns din frunzele uscate de ceapă roșie, numit cuercitină, poate inhiba producția excesivă de melanină care provoacă apariția petelor pigmentare.
Pentru a încerca acest remediu natural, folosește coaja uscată a unei cepe roșii, pe care să o speli și să o fierbi. Aplică infuzia obținută pe piele, în zonele afectate de pete, și las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Repetă acest tratament zilnic, până când petele încep să dispară.

Tratament cu iaurt


Acidul lactic din iaurt este un exfoliant chimic natural care poate uniformiza nuanța tenului prin eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Stimulează reînnoirea celulară și astfel contribuie la estomparea petelor pigmentare.
Aplică iaurtul pe piele, insistând asupra zonelor afectate de pete. Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te. Poți repeta acest tratament de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru o perioadă de câteva săptămâni.

Tratament cu frunze de dud


Frunzele de dud și extractul din frunze de dud pot trata în mod natural petele pigmentare, blocând producția în exces de melanină. Tot ce trebuie să faci este să prepari o infuzie concentrată din frunze de dud pe care să o folosești ca loțiune tonică în fiecare zi. Aplică infuzia pe ten cu o dischetă din bumbac. Nu este nevoie să te clătești. Pentru cele mai bune rezultate, folosește infuzia din fruze de dud seara, înainte de culcare.

Tratament cu Aloe vera


Aloe vera este o plantă folosită de sute de ani pentru efectele sale miraculoase asupra pielii - calmează iritațiile, grăbește vindecarea, reduce roșeața și inflamația pielii arse de soare.
Un alt efect mai puțin cunoscut al gelului de aloe este capacitatea de a estompa petele pigmentare. Datorită unei substanțe active numite aloezină sau aloină, gelul de Aloe vera contribuie la uniformizarea nuanței pielii, potrivit unui studiu. Aplică zilnic pe ten gel de aloe, fără să te clătești. O soluție eficientă este aceea de a investi într-o plantă de Aloe pe care să o ții în casă: va contribui la purificarea aerului din locuință și în același timp va fi o sursă la îndemână de gel pentru tratamentul petelor pigmentare.

Tratament cu oțet de mere


Oțetul de mere combate hiperpigmentarea datorită acidului acetic, un exfoliant natural care uniformizează culoarea pielii. Este foarte important de reținut că oțetul de mere se diluează întotdeauna înainte de folosire, altfel poate provoca arsuri la nivelul pielii.
Amestecă două linguri de apă cu o o lingură de oțet de mere și aplică pe zonele afectate de pete. Lasă să acționeze timp de două, trei minute apoi clătește-te.

Folosește întotdeauna protecție solară


Cel mai important pas în lupta cu petele pigmentare este folosirea zilnică a cremei de protecție solară cu factor SPF cel puțin 30. Indiferent ce tratament folosești, petele au nevoie de șase până la 12 luni pentru a fi estompate. De aceea aplicarea zilnică a protecției solare este obligatorie, iar cele mai bune opțiuni sunt produsele cu ecran mineral, care conțin oxid de zinc sau dioxid de titan.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă