Cum să faci deodorant natural

Deodorantul pe care îl găseşti în comerţ conţine aluminiu şi zirconiu, toxine ușor absorbite în piele și corelate cu Alzheimer, cancer și tulburări hormonale.
Suntem constant expuși la aluminiu în multe moduri diferite, de la ustensilele de gătit, recipiente, antiperspirante și chiar și apa de băut. Inhalăm și ingerăm aluminiu prin hrană și apă. Chiar dacă studiile au arătat că aluminiul este slab absorbit prin tractul nostru intestinat, inhalarea acestuia prin plămâni într-un nivel ridicat poate cauza leziuni neurologice. Acestea fiind spuse, iată cum poți să faci și tu deodorant natural!

Reţetă de deodorant natural


Prepararea unui deodorant natural reprezintă singura modalitate de a te asigura că știi exact ce ingrediente vor fi aplicate pe piele și, în mod surprinzător, este destul de ușor să-l faci acasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și există câteva rețete diferite care pot funcționa pentru tine. 

Rețeta 1 pentru deodorant natural


Ingrediente

6 linguri de ulei de cocos
1/4 de cană cu bicarbonat de sodiu
1/4 cu amidon de porumb (utilizează mai mult bicarbonat de sodiu dacă nu ai)
uleiuri esențiale (opțional)

Mod de preparare

Se amestecă împreună bicarbonatul de sodiu cu amidonul de porumb într-un castron mic. Se adaugă uleiul de cocos și se amestecă iar, până când se formează o pastă.
Se adaugă și câteva picături de ulei esențial, dacă dorești. Se depozitează într-un vas mic de sticlă. Această rețetă este simplă, dar eficientă.

Rețeta 2 pentru deodorant natural


Ingrediente

1/4 cană cu ulei de cocos
1/4 cană cu unt de shea
1/2 cană cu bicarbonat de sodiu
1/4 cană cu pastile de ceară de albine
20-30 de picături de uleiuri esențiale (opțional)

Mod de preparare

Se adaugă uleiul de cocos, untul de shea și ceara de albine într-un borcan de sticlă. Se introduce borcanul într-un vas cu apă și se aduce la punctul de fierbere.
Ai grijă să nu intre apă în borcan. Se amestecă ingredientele până când se topesc împreună. După ce se topesc, se adaugă bicarbonatul de sodiu și uleiurile esențiale. Se amestecă până se combină bine. Toarnă lichidul în recipiente de brioșe și lasă-l să se răcească sau reumple un recipient gol de deodorant. După ce se întărește deodorantul, îl poți folosi. Ingredientele folosite mai sus sunt suficiente pentru a umple un recipient de deodorant.
Poți întotdeauna să dublezi cantitățile pentru a face un lot mai mare. Iar în ceea ce privește uleiurile esențiale, poți experimenta cu uleiuri de lavandă, de mentă sau de arbore de ceai.
iulia-mirica