Probabil că te-ai familiarizat deja cu îngălbenirea unghiilor din pricina folosirii frecvente a ojei, mai ales dacă îţi place să porţi nuanţe intens pigmentate.
Opreşte agresiunile lacului de unghii asupra manichiurii tale şi află cum poţi să te protejezi, fară să renunţi de tot la acest produs cosmetic. Oja nu doar că îţi îngălbeneşte unghiile, ci le împiedică şi să respire, afectându-le în mod considerabil aspectul.
Ce conţine oja pe care o foloseşti
Oja, numită şi lac de unghii, a suferit transformări pozitive de-a lungul timpului, graţie progreselor tehnologice. Majoritatea produselor cosmetice de acest tip sunt non-toxice în prezent, chiar dacă mai conţin chimicale menite să faciliteze aplicarea, uscarea, strălucirea şi persistenţa ojei.
Ingredientele pe care le vei găsi în lacurile de unghii moderne sunt nitroceluloza, un agent care formează un film pe suprafaţa ojei, un solvent ce constituie partea volatilă a ojei şi diluenţii, precum acetatul de etil, care scad şi stabilizează vâscozitatea solventului, împiedicând nitroceluloza să se separe.
Alte componente ale ojei sunt răşinile şi plastifianţii, pigmenţii şi stabilizatorii de ultraviolete, care previn modificarea nuanţei ojei în contact cu razele UV. Producătorii au început să introducă pe piaţă oje pe bază de apă, cu mai puţini solvenţi petrochimicali, mai prietenoase cu mediul.
Cum îţi afectează oja unghiile
Atunci când aplici oja direct pe unghie, substanţele chimice din acest produs îi pot afecta structura naturală, de la schimbarea nuanţei naturale de alb într-o culoare gălbuie-oranj-maronie, până la creşterea predispoziţiei spre exfoliere şi rupere.
În plus, anumite chimicale din lacurile de unghii nu îţi afectează doar unghiile şi vigoarea lor, ci şi starea de sanatate în general. Aici intră formadelhida, toluenul sau dibutilftalatul.
Cum îţi protejezi unghiile de efectele ojei
Dacă nu îţi doreşti unghii îngălbenite şi casante, este foarte important să le pregăteşti de aplicarea ojei corespunzător. Primul pas de care trebuie să ţii cont este aplicarea unui strat de lac de protecţie pentru unghii, care formează un film subtire între oja pigmentată şi unghie, deci previne modificarea nuanţei acesteia.
Efectul de exfoliere este redus atât prin folosirea lacului protector, cât şi prin tăierea regulată a unghiilor şi pilirea lor în mod corect (într-un singur sens).
Îţi mai poţi proteja unghiile folosind frecvent tratamente pentru unghii, pe care le poţi face chiar tu acasă, cu ulei de măsline, ulei de argan, vitamina E uleioasă sau alte ingrediente naturale benefice. La fel de important este să faci pauze între aplicări, de cel putin o săptămână, astfel încât unghiile tale să de bucure de un răgaz în care să respire.
Dacă unghiile tale au ajuns deja să sufere din pricina influenţei negative a ojei folosite constant, poţi să foloseşti zeama de lămâie aplicată direct pe unghie, pentru un tratament homemade de albire
© Copyright: depositphotos
Cum îţi protejezi unghiile de efectele nocive ale ojei
Sunt frumoase doar dacă sunt sănătoase, iar aspectul lor depinde în mare parte de măsura în care eviţi ca ele să se îngălbenească.
Posteaza comentariu