Aromele delicioase îți răsfață simțurile, iar vitaminele, mineralele și nutrienții din fructele tale preferate îți hrănesc pielea și din exterior. Măștile naturale pentru piele au devenit o adevărată obsesie pentru numeroase femei. Nu doar că sunt foarte simplu de realizat, dar sunt și ieftine și eficiente. Pielea ta rămâne catifelată, hidratată și proaspătă, având un parfum plăcut și o strălucire naturală.
Uleiurile hrănitoare și vitaminele din ingrediente precum avocado, ulei de măsline, miere sau banane sunt alternativele sănătoase și naturale la substanțele sintetice din produsele cosmetice pe care le găsești în comerț. Însă nu poți aplica orice pe piele, oricând sau oricum. Chiar dacă sunt naturale, ingredientele din bucătăria ta pot fi nocive dacă le folosești greșit.
De exemplu, nu este recomandat să aplici niciodată pe piele oțet nediluat sau diluat insuficient.
Poate cauza arsuri chimice. De asemenea, bicarbonatul de sodiu aplicat pe ten scade pH-ul natural al pielii și îi afectează bariera naturală de protecție. Iar dacă aplici zeamă de lămâie pe piele și apoi te expui la soare, riști să-ți apară pe ten pete pigmentare pe care îți va fi aproape imposibil să le elimini.Tocmai de aceea ar trebui să știi care sunt cele mai sigure și eficiente combinații de ingrediente naturale pentru măștile pe care ți le faci acasă. Josh Axe, medic nutriționist specializat în medicină naturală, a dezvăluit pentru glamourmagazine.co.uk câteva rețete sigure și eficiente de măști naturale. Iată ce să încerci:
Mască cu turmeric pentru iluminarea tenului
Turmericul este un ingredient recunoscut pentru efectele sale antioxidante și antiinflamatorii. Este folosit de generații de femeile din India pentru îngrijirea pielii.
Curcumina, ingredientul activ care îi oferă aroma și culoarea galbenă, este un fitonutrient cu efect antiinflamator, ce reduce iritațiile și imperfecțiunile pielii. Pudra de turmeric în sine este excelentă pentru exfoliere. Pentru o mască cu turmeric vei avea nevoie de:1/2 linguriță cu pudră de turmeric
1/2 linguriță cu oțet din cidru de mere
1 lingură cu miere
1/2 linguriță cu lapte sau iaurt
2-3 picături de zeamă de lămâie
Amestecă toate ingredientele într-un bol mic, aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Clătește-te apoi cu apă călduță și tamponează pielea cu un prosop curat.
Mască antiacneică cu miere de manuka
Deși este la fel de nutritivă pentru piele ca și mierea obișnuită, mierea de manuka are proprietăți antibacteriene superioare. Ajută la vindecarea rănilor datorită capacității de a stimula regenerarea țesuturilor.
Reduce inflamația, calmează pielea înroșită și tratează coșurile prin proprietatea de a combate bacteriile. Pentru un efect antiacneic amplificat ar trebui combinată cu ulei din arbore de ceai, care este recunoscut pentru capacitatea sa de a combate coșurile. Ai nevoie de următoarele ingrediente:2 lingurițe cu iaurt grecesc integral
1 linguriță cu miere de manuka
1 picătură de ulei esențial din arbore de ceai (ulei de tea tree)
Amestecă ingredientele și aplică masca pe tenul curat. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță.
Mască hidratantă cu avocado
Avocado este o sursă excelentă de uleiuri naturale hidratante sub forma acizilor grași esențiali, dar și de vitaminele A, D și E, care hrănesc și calmează pielea. Este soluția naturală salvatoare pentru pielea uscată și nu numai.
Pentru o mască cu avocado vei avea nevoie de:1/2 avocado copt
2 linguri cu miere
Pisează pulpa de avocado cu furculița și amestecă cu miere. Aplică pe tenul curată și lasă să acționeze timp de zece minute. Clătește-te cu apă călduță și tamponează pielea cu un prosop sau șervețele de hârtie.
Posteaza comentariu