Tatuajele cosmetice semipermanente pot să ofere rezultate cu aspect natural, prin urmare este de înțeles de ce devin pe zi ce trece tot mai populare. Dacă porți machiaj în fiecare zi, astfel de tratamente te ajută să economisești ore pe care altfel le-ai fi petrecut în fața oglinzii.
Probabil ai auzit deja de micropigmentarea sprâncenelor, dar știai că acest procedeu poate fi realizat și pentru buze?
Tratamentul semipermanent oferă o culoare delicată buzelor, precum un ruj nuanțator care nu se șterge indiferent ce faci. Mai mult, acest tratament oferă contur buzelor, le definește și le face să pară mai voluminoase, păstrând în același timp aspectul natural.
Ce este micropigmentarea buzelor
“Micropigmentarea buzelor este un tatuaj semipermanent, ceea ce înseamnă că rezistă până la un an și jumătate”, declară pentru Shape specialista în tatuaj cosmetic Luljeta Nikqi.
Citește și: Cum reușesc femeile asiatice să pară mult mai tinere decât sunt? 7 trucuri de frumusețe
Este diferită de tehnica de tatuare a buzelor care a apărut în anii '90. În cazul micropigmentării, abordarea este una mult mai delicată.
Nu există linii puternice. În trecut, rezultatul ar fi fost o linie foarte vizibilă care imita aspectul unui contur de buze realizat cu creionul dermatograf. În acest caz procedura este exact opusă - va oferi un pigment delicat și o nuanță uniformă, fără delimitări puternice.Micropigmentarea buzelor folosește o metodă diferită față de tatuajele din anii '90.
“Nu se aplică culoarea ca în cazul unui tatuaj. Nuanța este pixelată”, spune specialista. Sunt folosite unelte speciale care creează pixeli sau puncte insesizabile ce permit ca pigmentul să aibă un aspect natural și să nu arate ca un bloc de culoare.
Micropigmentarea buzelor nu doar că îți schimbă temporar culoarea buzelor, dar le poate oferi un contur mai definit și mai mult volum.
“Îți va face buzele să pară puțin mai mari pentru că în cazul celor mai mulți oameni culoarea naturală a buzelor devine mai deschisă către margini”, spune specialista.
Ce trebuie să știi înaintea procedurii de micropigmentare a buzelor
Înainte de programare, specialistul în tatuaje cosmetice ar trebui să discute cu tine despre culoarea pe care vrei să o obții.
O variantă este să aduci rujul pe care îl folosești zilnic, astfel încât să adapteze culoarea în funcție de preferințele tale.De asemenea, expertul trebuie să ia în considerare subtonurile pielii tale și să îți explice ce poate și ce nu poate fi obținut prin micropigmentarea buzelor.
După ce nuanța și forma au fost decise, specialistul va aplica o cremă anestezică și va contura cu un creion dermatograf linia naturală a buzelor. Apoi, folosind un aparat special pentru tatuaj și un ac foarte subțire va implanta pigmentul în buze. Tratamentul poate dura aproximativ o oră și jumătate.
Unele persoane sunt complet mulțumite de rezultate după o singură programare, dar multe persoane optează pentru un tratament de retușare la cinci săptămâni după micropigmentare.
“În timpul celei de-a doua ședințe putem să corectăm zonele care poate că sunt puțin mai deschise. Dacă un client vrea o nuanță ceva mai puternică, a doua ședință este cea în care finalizăm look-ul”, spune Paula Ocot-Pereira, specialistă în tatuaje cosmetice.
Ce trebuie să știi despre perioada de vindecare
Că în cazul oricărui tatuaj, există un proces de vindecare și după micropigmentarea buzelor.
“Buzele se pot umfla destul de mult în ziua de după tatuaj, deci eu avertizez pe toată lumea că nu trebuie să își facă planuri după micropigmentare”, declară specialista.
Buzele vor fi uscate și deshidratate după tratament și va trebui să le hidratezi intens.
De asemenea, un alt efect este descuamarea pielii, un proces natural care apare după orice tip de tatuaj.“Ca în cazul oricărui tip de implantare a pigmentului în piele, va exista întotdeauna o perioadă în care stratul superficial de piele care a fost tatuat se va decoji și va cădea”, adaugă Pereira.
Poți să menții pielea hidratată cu un balsam de buze, dar acest stadiu este inevitabil și durează aproximativ o săptămână. Vei putea vedea cu adevărat rezultatele finale după 30 până la 45 de zile.
“După ce toată pielea moartă a căzut, buzele vor fi acoperite cu un strat de piele ce are un aspect ca de ceară și care face culoarea să pară estompată. După aproximativ o lună, acel strat exterior dispare și tatuajul ajunge la suprafață, iar atunci culoarea este cel mai vizibil”, spune specialista.