Ce ar trebui să știi despre epilarea facială cu ceară

Avem la dispoziție o mulțime de modalități de epilare: de la cea cu ață și până la cea cu zahăr. Dar epilarea cu ceară rămâne în continuare una dintre cele mai folosite tehnici.
Iar când vine vorba de epilarea părului de pe față cu ceară, sunt unele lucruri foarte importante pe care ar trebui să le știi. Iată răspunsurile la unele dintre cele mai întâlnite nelămuriri cu privire la epilarea părului facial cu ceară:

Epilarea cu ceară afectează sănătatea pielii?


Pentru cei mai mulți oameni, epilarea părului de pe față cu ceară nu prezintă efecte negative asupra pielii. Dar în cazul altor persoane, care se confruntă cu anumite probleme de piele, epilarea cu ceară ar putea să provoace unele neplăceri. "Dacă ești predispusă la apariția coșurilor, ar trebui să încerci alte opțiuni de epilare facială precum electroliză sau laser", recomandă cosmeticiana Marta Grochowska, potrivit goodhousekeeping.com.

Și alte afecțiuni ale pielii pot influența modul în care reacționează pielea la epilarea facială cu ceară.
De exemplu, în cazul în care te confrunți cu rozacee sau vase capilare de sânge sparte, smulgerea bruscă a benzilor de ceară ar putea să ducă la agravarea sau spargerea altor capilare.

Părul epilat cu ceară va crește mai gros?


Răspunsul este nu. "Părul crește de obicei la fel, deși fiecare are propria teorie cu privire la creșterea părului după epilare", spune cosmeticiana. De obicei, cei mai mulți oameni observă că epilarea pe termen lung cu ceară are ca efect o rărire și subțiere a părului. Motivul este acela că în timpul smulgerii, foliculii de păr sunt afectați, iar smulgerea repetată duce la distrugerea în timp a foliculilor. Acesta este și motivul pentru care sprâncenele pensate excesiv de-a lungul anilor nu se mai refac. 

Cât de des ar trebui sa te epilezi cu ceară?


În funcție de cât de repede sau lent crește părul tău, epilarea facială cu ceară poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni. "Acesta este unul dintre avantajele epilării cu ceară, care este considerată un tip de epilare semipermanentă, ce durează între două și opt săptămâni", declară medicul dermatolog Joyce Imahiyerobo-Ip.

Te poți epila cu ceară acasă?


Dacă respecți toate indicațiile de pe ambalajul produsului, epilarea facială cu ceară acasă poate fi sigură. "O greșeală des întâlnită în ceea ce privește epilarea cu ceară acasă este folosirea unei temperaturi prea mari", spune medicul dermatolog.

Epilarea cu ceară acasă prezintă un risc mai mare de arsuri.
"Oamenii consideră că dacă lasă ceara să acționeze mai mult, va fi mai eficientă, dar te poți alege cu arsuri", adaugă medicul. Rezultatul sunt arsuri sau infecții ale pielii care pot lăsa cicatrici permanente.

Care este diferența dintre epilarea cu ceară și epilarea cu zahăr?


"Epilarea cu ceară presupune folosirea unei rășini încălzite care este aplicată pe piele cu o bandă sau este lăsată se întărească și este indepărtată direct, ceea ce smulge firele din rădăcină", explică esteticiana. "Epilarea cu zahăr presupune folosirea unui amestec de zahăr topit și zeamă de lămâie care este rulat pe piele și smulge astfel firele", adaugă specialista.

Când este contraindicată epilarea facială cu ceară?


"Tratamentele topice cu produse precum Retin-A sau Differin subțiază pielea și o fac mult mai sensibilă la iritații", spune esteticiana. De asemenea, "Accutane și unele antibiotice îți pot face pielea hipersensibilă", adaugă specialista.
Prin urmare, evită epilarea cu ceară dacă urmezi un tratament cu retinoizi sau medicamente pentru acnee prescrise de medicul dermatolog.

Pielea va fi roșie după epilarea cu ceară?


Imediat după epilare, pielea se va înroși și este posibil să te confrunți cu o ușoară iritație. "Unele persoane au pielea roșie timp de câteva minute, altele timp de 12 ore. Dacă nu te-ai mai epilat cu ceară pe față sau dacă încerci un nou tip de ceară, este de preferat să ai în vedere timpul de recuperare", spune Grochowska. Atunci când te pregătești pentru un eveniment, este recomandat să programezi epilarea cu ceară cu două, trei zile înaintea evenimentului, pentru ca pielea să se vindece complet.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă