8 motive surprinzătoare pentru care pielea ta este mereu uscată

În această perioadă a anului este simplu să dăm vina pe vreme pentru pielea uscată. Știm deja că temperaturile scăzute de afară și aerul uscat din interior scad nivelul apei din piele și duc la deshidratare.
Dar în afară de acești factori, există și alte motive pentru care pielea ta este foarte uscată. Iată câteva dintre acestea:

Faci prea multe dușuri fierbinți


Este plăcut să faci dușuri fierbinți pe timp de iarnă. Dar dermatologii avertizează că acest obicei este foarte nociv pentru piele. "Căldura excesivă a apei fierbinți combinată cu săpunul sau gelul de duș elimină bariera naturală protectoare a pielii. Dacă îți expui pielea la apă fierbinte pentru prea mult timp, va fi mult mai predispusă să devină uscată, roșie și să ai mâncărimi. Băile lungi sunt și mai nocive decât dușurile", declară medicul dermatolog Rick Woodin pentru glamourmagazine.co.uk.

Acesta sugerează ca dușurile să fie cât mai scurte posibil (în jur de zece minute) și să adaugi câteva picături de ulei în apă dacă faci baie în cadă.
"Folosește săpunul numai în zonele esențiale (precum subraț și zona genitală) și hidratează-ți pielea imediat după duș", recomandă medicul.

Aerul din camera ta este prea uscat


Crezi că nu poți schimba aerul uscat din interior? Din fericire, există soluții. Plasează boluri cu apă lângă calorifere sau investește într-un umidificator. Este valabil în special pentru dormitor, unde cei mai mulți dintre noi petrecem 7-8 ore pe noapte dormind.

Nu mănânci fructe


Vremea rece ne îndeamnă să consumăm alimente fierbinți sau consistente, dar lipsa fructelor și legumelor poate avea un efect nociv asupra pielii. "Ceea ce mâncăm are un efect asupra mecanismului asociat cu îmbătrânirea organismului, iar ce mâncăm se reflectă nu numai asupra sănătății în general, dar și asupra pielii. Vitamina C este cel mai important nutrient pentru piele pentru că ajută la sintetizarea colagenului", declară medicul nutriționist Marilyn Glenville.

Folosești o cremă prea grasă


Atunci când ne confruntăm cu pielea uscată, cei mai mulți dintre noi apelăm la cremele și loțiunile hidratante foarte grase. Dar medicul Rekha Tailor spune că acestea pot face mai mult rău decât bine.
"Cremele cu consistență grasă pot slăbi bariera naturală de protecție a pielii, afectând capacitatea pielii de a se autoregla. Pielea devine dependentă de cremă și nu se mai poate regla singură", declară medicul.

Dacă simți că pielea ta este uscată și "te ține", aplică seara un ulei facial cu jojoba sau ulei de măceșe, urmat de un ser facial. 

Nu bei suficientă apă


Un pahar sau două de apă pe zi nu sunt suficiente pentru a-ți menține corpul și pielea hidratate. "Pentru a ne hidrata corect, este necesar să bem în jur de doi litri de apă pe zi. Și este vorba despre apă, nu ceai, suc, cafea sau alcool. Acestea, de fapt, deshidratează corpul și vei avea nevoie de și mai multă apă pentru a-ți menține corpul hidratat", declară medicul Michael Barnish.

Accesoriile tale de iarnă nu sunt curate


Când ți-ai spălat ultima dată eșarfele, căciulile sau mănușile? Toate aceste accesorii te protejează de frig iarna, dar în același timp se freacă de piele și pot avea multe bacterii dacă nu sunt spălate cu regularitate. "Purtând astfel de obiecte vestimentare lipite de pielea feței și a gâtului, le oferim bacteriilor cale liberă.
Aceste zone tind să fie cele mai sensibile și predispuse la uscare și iritare", spune medicul. De asemenea, ar putea cauza apariția acneei.

Nu folosești creme cu SPF


Chiar dacă sunt temperaturi negative, nu înseamnă că razele ultraviolete nu sunt prezente. Acestea au efecte nocive asupra pielii de-a lungul întregului an, printre care fotoîmbătrânirea, apariția petelor pigmentare, dar și deshidratarea pielii. Aplică în fiecare zi cremă cu SPF, cu atât mai mult dacă este zăpadă (care reflectă razele UV) sau dacă mergi la munte.

Nu dormi suficient


"Cele opt ore de somn pe noapte sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos, ajutându-ți organismul să se odihnească suficient și pielea să se refacă în fiecare zi. Când dormim, corpul produce colagen", declară medicul nutriționist Dora Walsh.

"Dacă nu poți adormi, atunci urmează câteva dintre regulile de bază: nu mânca prea târziu, nu bea cafea după prânz și nu consuma alcool.
De asemenea, nu te uita la televizor sau la ecranul telefonului, tabletei etc. înainte de culcare", recomandă medicul.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă