Cureți tenul când îți aduci aminte, crești foarte mult temperatura apei și crezi că este destul să eviți zahărul și grăsimile, dar când te uiți în oglindă nu vezi o piele fără imperfecțiuni? Ei bine, este cazul să analizezi mai atent ce faci în fiecare zi pentru a putea înlătura lucrurile care periclitează aspectul tenului.
Iată ce obiceiuri trebuie să eviți dacă îți dorești o piele fără imperfecțiuni:
1. Faci dușuri fierbinți
Poate crezi că apa fierbinte de la duș va elimina bacteriile de pe față și odată cu ele va dispărea și acneea, dar nu va funcționa. Apa fierbinte nu ajută deloc pielea, ci elimină uleiurile naturale de la suprafața ei, favorizând deshidratarea și infecțiile.
Mai bine alege apa călduță pentru a menține stratul de protecție al pielii.
2. Uiți să te speli pe față
Deși nu trebuie să te speli prea des pe față nu este bine nici să eviți să faci acest lucru. Conform sondajelor de opinie, aproximativ 50% dintre persoanele ocupate merg la culcare fără să se spele pe față. Nu este deloc o idee bună, mai ales dacă ai folosit mai multe produse de machiaj sau un fond de ten cu acoperire mare. Spală-te pe față de fiecare dată când transpiri sau la finalul zilei pentru a preveni acumularea radicalilor liberi proveniți din aerul poluat.
3. Bei lapte degresat
Produsele fără grăsimi despre care crezi că sunt utile pentru a slăbi pot face rău pielii. În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Penn s-a observat că persoanele care consumă lapte degresat au probleme cu acneea mult mai des decât cele care preferă varianta integrală.
Proteinele din lapte au un impact negativ asupra producției de insulină, favorizând inflamațiile din organism. Problema este că în laptele degresat este adăugată mai multă cazeină pentru a-i da consistență. În loc să alegi laptele degresat, mai bine optează pentru alternativele preparate din migdale, ovăz, nucă de cocos sau semințe de in.
4. Alegi mereu sucul dietetic
Îndulcitorii artificiali cresc riscul de diabet, rozacee și agravează acneea. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că îndulcitorii artificiali modifică proporția de bacterii benefice din tractul intestinal, au un efect negativ asupra nivelului de insulină și exacerbează inflamațiile. Un nivel ridicat de insulină este cauza majoră a dezechilibrelor hormonale care provoacă leziunile acneice.
5. Iei antibiotice
Potrivit specialiștilor, cel puțin 30% dintre tratamentele cu antibiotice nu sunt absolut necesare. Folosirea excesivă a acestor medicamente poate elimina bacteriile benefice din tractul intestinal, diminuând rezistența organismului în fața microbilor și a virușilor.
Nu insista nici să folosești soluții sau săpunuri antibacteriene pentru că nu vei face decât să agravezi lucrurile. Verifică întotdeauna dacă trebuie neapărat să iei antibioitice și folosește săpunul obișnuit pentru a te spăla pe mâini.
6. Uiți de protecția solară
Precis nu te surprinde faptul că o cremă de protecție solară previne cancerul de piele, dar o folosești în fiecare zi? Nu este suficient să o aplici doar atunci când mergi la piscină sau la mare, ci este utilă inclusiv în zilele ploioase sau înnorate.
7. Consumi alcool
Una dintre cauzele principale ale deshidratării accentuate a pielii este consumul frecvent de băuturi alcoolice. Alcoolul are un puternic efect diuretic și nu permite organismului să preia apa de care are nevoie, creând un aspect tern și favorizând lăsarea pielii, ridurile și accentuarea descuamării.