Argila este bogată în minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu etc.), atât de benefice tenului nostru.
Are proprietăţi cicatrizante, antitoxice, antiseptice, ceea ce o face un foarte bun ingredient în tratamentele cosmetice. Argila se găseşte sub diverse sortimente: argilă albă, galbenă, roşie, verde şi gri. Iată ce beneficii îţi aduc măştile cu argilă.
Amestecată cu diferite fructe, legume, iaurt, miere de albine, ulei de măsline sau gălbenuş de ou, argila este benefică pentru toate tipurile de ten.
Măşti cu argilă: Hidratarea tenului uscat
Dacă ai tenul uscat ai nevoie de o lingură de pudră de argilă, una de zeamă de lămâie, două linguri de brânză de vaci proaspătă şi un gălbenuş de ou.
Mască împotriva acneei
Dacă ai un ten acneic, masca din argilă te va ajuta. Amestecă pudră de argilă cu zeamă de lămâie. Amestecă până obţii o pastă consistentă, uşor de întins. Se aplică pe faţă pentru 30 de minute. Tratamentul se face în cure de câte 7 zile, după care se continuă de 2 ori pe săptămână până la vindecare.
Măşti cu argilă: Mască pentru ten normal
Pentru tenul normal, o mască din argilă şi smântână este ideală. Ai nevoie de 2 linguriţe de argilă, 2 linguriţe de lapte şi o linguriţă cu smântână. Se amestecă argila şi laptele călduţ până se transformă într-o pastă. Adaugă smântâna şi amestecă bine. Aplică pasta obţinută pe tenul curat şi ţine masca până se usucă. Clăteşte cu apă călduţă.
Mască dezinfectantă
Această mască este recomandată persoanelor cu ten gras. Amestecă două linguriţe de argilă verde pudră cu apă minerală până obţii o pastă. Aplică pe faţă, evitând zona ochilor. Lasă pasta să se usuce, aproximativ 20 de minute după care clăteşte bine.
Măşti cu argilă: Masca revitalizantă
Pasează cu blenderul doi-trei morcovi până obţii două linguri de suc pe care îl amesteci cu patru linguriţe de argilă albă., pudra.