În afară de durerea temporară pe care o provocacă eliminarea firelor de păr pot exista și reacții adverse după ce se folosește ceară pentru față. Sprâncenele, obrajii, pielea de deasupra buzei superioare și zona tâmplelor sunt foarte sensibile, iar efectele nedorite vor fi vizibile și deranjante.
Este esențial să aplici remedii pentru arsuri cu ceară dacă ai tenul afectat pentru că îngrijirea deficitară poate avea drept rezultat inclusiv cicatricile permanente. Sfaturile prezentate de beautyimageusa.com te vor ajuta să te orientezi pentru a diminua deteriorarea pielii și a restabili confortul cât mai rapid.
Nu intra în panică, ci acționează în mod util pentru a-ți reveni și a favoriza vindecarea completă.
Iată ce remedii sunt recomandate pentru arsuri cu ceară pe față:
1. Îndepărtează orice urmă de ceară și curăță pielea afectată
Această măsură se aplică atunci când se observă deteriorarea semnificativă a pielii imediat după utilizarea unei benzi cu ceară. Cel mai probabil va trebui să oprești procesul de eliminare a părului facial. Dacă sunt urme de ceară pe piele îndepărtează-le delicat folosind vaselină și bandaje sterile. Este posibil să funcționeze și o cremă post-epilare.
2. Comprese reci
Ia o cârpă moale și umezește-o cu apă rece, apoi aplică pe zona afectată. S-au observat rezultate bune și ca urmare a folosirii unui amestec de apă și lapte rece, în părți egale. Laptele va calma pielea și reduce gravitatea arsurii. De asemenea, poți folosi gheață înfășurată într-o cârpă. Lasă compresa să acționeze 5-20 de minute, până când umezeala dispare de la sine. Nu șterge pielea și nu o freca. Nu este indicat să pui gheața direct pe piele și nici să expui tenul la apă foarte rece pentru că vei exacerba sensibilitatea pielii.
3. O cremă cu antibiotic
Cremele cu antibiotic sunt remediul ideal pentru a preveni infecțiile. Un strat subțire de cremă va proteja zona afectată, însă nu o folosi dacă ți s-a luat pielea sau sângerezi. Este posibil să înceapă să ți se cojească pielea după 2-6 zile de la arsura cu ceară, dar dacă se întâmplă acest lucru evită să te scarpini sau să tragi de piele. Poți îndepărta numai marginile care atârna în afară pentru că este vorba despre piele moartă, care nu se află în contact cu noul strat de piele.
4. Loțiuni calmante sau uleiuri presate la rece
Dacă ai repetat pașii doi și trei timp de 3-4 zile ar trebui ca arsura provocată de ceară să se fi redus considerabil.
Din acest moment este bine să aplici uleiuri presate la rece sau loțiuni cu ingrediente calmante pentru a preveni iritațiile și a proteja tenul până când pielea se regenerează complet. Specialiștii îți recomandă uleiul de migdale, cocos sau măceșe pentru proprietățile deosebite de hidratare și refacere a pielii.
Posteaza comentariu