Îți prinzi părul strâns
Atunci când părul tău este strâns puternic într-o coadă sau un coc, rădăcinile sunt supuse unui stres major. Firele de păr vor cădea treptat, ceea ce poartă numele de alopecie de tracțiune. Linia părului va înainta de-a lungul timpului și îți vei pierde părul fără să realizezi de ce. Optează pentru metode mai blânde coafare.
Bei prea mult lapte
Dezbaterile cu privire la beneficiile și riscurile consumului de lapte sunt cât se poate de aprinse. Unii specialiști susțin că laptele și produsele lactate nu sunt tocmai benefice sănătății, în timp ce alții sunt de părere că acestea sunt esențiale pentru alimentația sănătoasă. Dar este dovedit faptul că un consum excesiv de lapte, care conține hormoni androgeni, stimulează glandele sebacee de la nivelul pielii.
Rezultatul este o piele cu tendințe de îngrășare, pori blocați și apariția acneei.Aplici cremă cu SPF numai pe față
Crema cu factor de protecție solară este esențială pentru a preveni apariția ridurilor. Dar este o greșeală să o folosești numai pe față. Nu uita să aplici și pe mâini pentru că acestea sunt predispuse la apariția primelor semne de îmbătrânire, așa cum sunt ridurile și petele pigmentare.
Stai picior peste picior
Acest obicei încetinește circulația sanguină la nivelul picioarelor, rezultatul find compresia vaselor de sânge și apariția problemelor circulatorii, inclusiv a varicelor inestetice. De asemenea, provoacă stagnarea sângelui în zona pelviană, care poate afecta serios sănătatea femeilor, fiind un obicei deosebit de periculos pentru femeile însărcinate.
Îți perii părul ud
Părul este foarte fragil atunci când este ud, iar pieptănarea lui înainte de a se usca total provoacă ruperea firelor.
Tamponează părul cu un prosop pentru a elimina o mare parte din apă, apoi usucă-l cu foehnul. Numai după ce s-a uscat complet îl poți pieptăna.Folosești aparatele de styling la temperatură maximă
Atunci când este supus unor temperaturi ridicate, stratul exterior al firelor de păr se deteriorează. În timp, părul devine fragil, degradat și se rupe ușor. Folosește aparatele de styling la temperatură medie și aplică pe păr produse pentru protecție termică.
Îți freci ochii
Acest obicei este nociv din două puncte de vedere. În primul rând îți afectează genele, care devin mai fragile, iar apoi cad. Pe de altă parte, gestul de a te freca la ochi poate fi nociv pentru pielea sensibilă de sub ochi, care este foarte predispusă la apariția ridurilor.
Odihnește-ți ochii privind timp de 20 de secunde în depărtare, la fiecare 20 de minute.Îți atingi des fața
Stai cu bărbia în palmă, îți atingi nasul și îți freci tâmplele? Obiceiul de a-ți atinge des fața cu mâinile este unul cât se poate de nociv pentru tenul tău. În acest fel transferi bacterii nocive de pe mâini pe față, ceea ce provoacă apariția acneei. Autocontrolul este cheia pentru rezolvarea acestei probleme.
Aplici prea multă cremă hidratantă
Chiar și cea mai bună cremă de față îți poate face rău dacă o aplici în cantități prea mari. Excesul de cremă formează o peliculă la suprafața pielii și provoacă blocarea porilor, împiedicând pielea să respire. Aplică o cantitate de cremă cât o boabă de mazăre și masează delicat tenul.
Bei prea multe sucuri din fructe
Sucurile naturale, proaspăt stoarse, conțin antioxidanți care îți protejează pielea de apariția prematură a ridurilor.
Dar sucurile din fructe conțin fructoză, un tip de zahăr care accelerează formarea ridurilor. De aceea, înlocuiește sucurile din fructe cu sucuri proaspete obținute din legume și verdețuri, precum varză, morcovi, spanac etc.