1. Foloseste un șampon hidratant
Primul pas în îngrijirea părului este spălarea lui, însă, dincolo de asta, șamponul este și primul pas înspre repararea părului degradat. Folosește un șampon care te ajută să-i redai vitalitatea, fără a-l încărca cu produse chimice. Alege un șampon bogat în cheratină, substanță responsabilă de regenerarea structurii naturale a părului. Alte ingrediente cheie ale unui șampon de calitate sunt uleiul de argan - bogat în acizi grași, reface elasticitatea părului și îl netezește, și uleiul de avocado care hidratează în profunzime firul. Șamponul pentru hidratare și reparare de la Moroccanoil conține aceste ingrediente minune ce curătă delicat și descurcă părul. Extractele naturale de lavandă, rozmarin, romaniță și jojoba, pe care le conține, hrănesc și ele toate tipurile de păr. Ține minte că părul nu are nevoie de o spălare zilnică.
2. Folosește o mască reparatoare
După spălare, aplică o mască pe lungimea firului de păr și pe scalpul curat. Alege măști cu ingrediente naturale, pentru a feri părul deja deteriorat de alte efecte negative ale produselor chimice. Uleiul de argan împreună cu untul de shea sunt niște ajutoare de nădejde când vine vorba de hidratare și reparare. Întineresc firul de păr, redându-i suplețea și strălucirea naturală prin conținutul bogat în vitamine și acizi grași. Încearcă masca reparatoare Moroccanoil, pentru toate tipurile de păr. Aceasta asigură o absorbție în profunzime a ingredientelor care repară, reconstruiesc și revitalizează părul. Pe lânga ulei de argan și unt de shea, uleiul de Caryocar Brasiliense grăbește repararea părului cu ajutorul mixului de vitamine pe care le conține.
3. Evită căldura artificială excesivă
Chiar dacă nu ai un păr drept și îți dorești acest lucru, evită să folosești placa zilnic. Căldura îl va deteriora foarte multe și-l va usca. Nu uita să îl usuci bine înainte să folosești placa. Părul umed se deshidratează în contact cu căldura plăcii, iar vârfurile sunt cele mai vulnerabile în fața acesteia. De asemenea, chiar dacă te grăbești și vrei să-ți usuci podoaba capilară repede, acest lucru nu va face decât să-i scadă rezistența. Folosește treapta mică de viteză sau căldură a foenului și ai răbdare. Nu ezita să folosești și aerul rece al aparatului de uscat sau, cel mai bine, lasă-l să se usuce în mod natural.
4. Tratează-ți vârfurile arse
Vei observa că părul deteriorat aduce cu sine și vârfuri despicate. Nu te panica. Tot ce trebuie să faci este să nu amâni niciodată tunsul vârfurilor. Chiar dacă îți dorești un păr lung, vei realiza că vârfurile arse nu fac decât să oprească creșterea lui și să-l deterioreze și mai mult. Cu cât amâni mai mult, cu atât va trebui să-l scurtezi mai mult, pentru a rămâne doar cu părul sănătos. Așadar, dacă îți dorești un păr lung și sănătos nu ezita să-ți tunzi vârfurile cel puțin o dată la 6 săptămâni. Folosește tratamente naturale cum e cel de la Moroccanoil pentru a revitaliza și a reda strălucirea naturală a părului.
5. Piaptănă-te corect
Și mai des. E important să te piepteni de cel puțin două ori pe zi pentru a stimula creștere părului și a nu-l lăsa să se încurce. Evită pieptănatul când acesta este ud, pentru că atunci este mai fragil și mai ușor de distrus. Pentru părul lung foloseste o perie, iar atunci când îl întinzi cu placa folosește înainte un pieptăn mic.
Învață totul despre îngrijirea corectă a părului și despre ultimele tendințe în hairdressing la cursul de Hairstyling susținut de Geta Voinea la Dalles GO (partener Moroccanoil). Înscrie-te pe info@dallesgo.ro sau la telefon 0769041 711.
Posteaza comentariu