Specialitate medicala relativ noua, mezotarapia se foloseste in diverse patologii si de asemenea si-a dovedit utilitatea si in medicina estetica pentru diverse probleme precum tratarea ridurilor, a vergeturilor, reintinerirea tenului sau indepartarea celulitei.
"Cuvant cu provenienta greceasca, "Mesoss" si "Therapeya", tradus ca tratament al mezodermului, se introduce in circulatie cam prin anii 1950, data la care Academia Medicala Franceza recunoaste mezoterapia ca si o specialitate medicala. De aici incep controversele, pareri pro si contra, care si in momentul de fata mai exista in jurulul acestui subiect", ne spune dr. Ardeshir Vahidi, medic specialist in chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva si chirurgie estetica. Este considerat un tratament nechirurgical, non invaziv, care consta in introducerea substantei active - extracte de plante - (de exemplu Phosfatidilcolina - un extract de soia), in combinatie cu alte substante, un cocktail de substante injectabile de tip farmaceutic si homeopate, cu multiple domenii de aplicare: durere, tendonite, procese inflamatorii nespecifice, limfedem si staza venoasa.
Mezoterapia in medicina estetica
In ceea ce priveste medicina estetica, se foloseste pentru tratarea adipocitelor in scopul diluarii lor si cresterea elasticitatii pielii, tratarea ridurilor si reintinerirea faciala. Substantele cele mai des folosite la noi sunt cocktail-uri din Phosatidilcolina ca si substanta de baza cu efect lipodiluant si de lipoliza impreuna cu altele cum ar fi L-Karmitine, L-arginine, Procaina, Siliciu organic, Vitamina C etc.
In ultimii ani, pentru a evita orice alta eroare de mixaj au aparut pe piata cocktail-uri deja preparate la care gradul de reactii alergice posibile sunt aprope nule, fiind administrate de medicul curant in siguranta. De exemplu Celuforme, revital, Vitjal sau altele chiar pe baza unor produse cu acid hialuronic in cazul reintineririi faciale.
Substantele terapeutice se introduc cu ajutorul unor seringi in mod manual sau cu ajutorul unei seringi tip pistol special fabricat in acest sens la care se monteaza ace foarte fine de tip 30G, cu lungine intre 2-4-6 mm, neprovocand decat un disconfort la injectare. La adminsitrarea manuala intepatura in sine este abia sesizabila.
Mezoterapia este folosita tot mai mult in tratarea celulitei
Potrivit specialistului, din ce in ce mai des mezoterapia se foloseste in tratarea celulitei. De asemenea, in special femeile, doresc indepartatrea surplusului de grasime din anumite zone cu precadere zona abdominala periombilicala, flancuri, solduri, interiorul coapselor, fata interna a genunchiului si regiunea cervicala de sub barbie, asa-numita "gusa".
Pentru celulita se recomanda o sedinta la 7 zile, timp de o luna, apoi o sedinta pe luna timp de inca doua luni sau in functie de nevoi. Principalul avantaj este ca aspectul de coaja de portocala al pielii se amelioreaza dupa primele sedinte. Terapia impreuna cu o dieta adecvata si exercitiile fizice duc la mentinerea rezultatelor o perioada indelungata.
Comentarii (4)
Cat costa un tratament prin mezoterapie impotriva celulitei si unde se poate face?
*incercat...imi cer scuze!!!
Ai invercat la noi in tara?unde?
fetelor, va asigur ca e unicul lucru impreuna cu masajele profesionale care va pot ajuta
Posteaza comentariu