Lifting-ul cu fire de suspensie sau "lifting de weekend"

Trecerea anilor îşi pune amprenta asupra fiecărei părţi a corpului nostru, chipul fiind însă primul care are de suferit de pe urma înaintării în vârstă.
Trecerea anilor îşi pune amprenta asupra fiecărei părţi a corpului nostru, chipul fiind însă primul care are de suferit de pe urma înaintării în vârstă.
 
Cu timpul, structura facială îşi pierde din ţesutul adipos acumulat şi începe să capete un aspect slăbit. La aceasta se adaugă şi acţiunea nocivă a altor factori precum: razele soarelui, fumatul şi afecţiunile dermatologice. Efectul imediat este cunoscut de majoritatea dintre noi: obraji fără fermitate, sprâncene care coboară inestetic asupra ochilor, cearcănele proeminente, aspectul îmbătrânit al maxilarului şi apariţia pliurilor la nivelul gâtului.
Rezultatul este o faţă cu aspect alungit şi îmbătrânit.

    
Soluţia pentru un chip cu zece ani mai tânăr este lifting-ul facial. Însă, această intervenţie invazivă nu este lipsită de riscuri precum: afectarea nervilor, cicatricile vizibile, tumefierea şi învineţirea zonei, durerea resimţită postinterventie.
 

Ce este lifting-ul cu fire de suspensie?

 
Liftingul facial nechirurgical este soluţia pentru persoanele care doresc să obţină un aspect mai tânăr, fără a se supune însă intervenţiei clasice.  
 
"Liftingul facial tridimensional (nechirurgical), cu fire de suspensie, cunoscut şi sub denumirea de lifting de weekend, este o procedură ce se substituie liftingului clasic chirurgical.
Lifting-ul de weekend este o metodă neinvazivă, ce se realizează cu anestezie locală, în maximum o oră, recuperarea fiind foarte rapidă (una, două zile)
", declară medicul Eugen Turcu, chirurg plastician, coordonator al clinicii Zone Medical Estet.
 

Cum se realizează?

 

Firele de suspensie sunt introduse sub ţesutul facial cu ajutorul unui ac foarte mic. Firele prezintă pe suprafaţa lor cârlige foarte mici care au scopul de a susţine structura feţei şi de a ridica pielea lăsată. Firele sunt ascunse sub piele, inciziile fiind invizibile.
 
Timpul de recuperare postintervenţie este de 24 de ore, însă timp de o săptămâna de la intervenţie alimentaţia trebuie să fie compusă din alimente moi, uşor de consumat.
În ziua imediat următoare intervenţiei se pot relua activităţile care nu implică efort, urmând ca în decurs de două, trei zile de la intervenţie, recuperarea să fie completă.
 

Care sunt riscurile?

 
"Liftingul facial cu fire de suspensie reprezintă o intervenţie relativ nouă, iar tehnica de realizare a acesteia fiind în curs de perfecţionare. Principalul risc în cazul acestei intervenţii este dat de lipsa unei îmbunătăţiri radicale a aspectului facial. În unele cazuri, pacientul poate resimţi sensibilitate sau amorţeală în zona tratată, senzaţii ce dispar însă în decurs de o săptămâna de la intervenţie", a explicat dr.
Eugen Turcu.
 
Costul intervenţiei este cuprins între 600 şi 1200 de euro, în funcţie de numărul zonelor faciale ce trebuie tratate şi implicit de numărul firelor utilizate.