Un aspect foarte important în ce priveşte modul în care mărimea sânilor afectează viaţa femeilor este faptul că multe dintre acestea au o percepţie negativă asupra propriului corp. Hipertrofia mamară limitează şi viaţă socială, pacientele evitând unele activităţi fizice, având dificultăţi legate de somn şi de alegerea hainelor potrivite.
Cum se realizează reducţia mamară
Intervenţia de micşorare a sânilor se realizează prin îndepărtarea ţesutului mamar excesiv pentru a obţine o mărime sănătoasă şi confortabilă a sânilor, pentru a-i ridica şi a-i contura. Pe lângă aceste beneficii, prin această operaţie sânii inegali pot fi echilibraţi ca mărime şi se reduce riscul apariţiei cancerului mamar.
„Tehnicile de reducţie mamară variază în funcţie de mărimea, formă sânilor şi cantitatea de ţesut ce urmează să fie îndepărtat. Incizia pleacă din jurul areolei mamare, se extinde vertical pe polul inferior al şanului. În tehnica moderne NU se mai face incizia din şanţul submamar! În funcţie de caz, incizia poate avea forma literei L sau I.”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboş.
Reducţia mamară se poate realiza la orice vârstă, însă este recomandat să se realizeze după ce sânii sunt complet dezvoltaţi. În gigantomastii se poate face şi la 16 ani. Intervenţia este recomandată femeilor care suferă de probleme precum cele menţionate mai înainte, iar riscurile operaţiei sunt aceleaşi ca în cazul oricărei intervenţii: acumulări de lichide, întârziere în vindecare, reacţii adverse la anestezie, uşoare asimetrii, dar pot fi remediate ulterior.
Operaţia se realizează în 2 ore, cu anestezie generală, iar vindecarea primară necesită 14 zile. În acest timp sunt necesare controale periodice şi sunt contraindicate eforturile fizice, dormitul pe burtă sau ridicarea de greutăţi. Timp de aproximativ o luna după operaţie este recomandată purtarea unui sutien chirurgical. Preţul unei astfel de intervenţii este de 2400 de euro, iar mai multe detalii despre această operaţie puteţi află pe www.drdoboscalin.ro.
Posteaza comentariu