Estetică postnatală cuprinde o serie de proceduri ce au ca scop modelarea diferitelor părţi problematice ale corpului.
Printre cele mai comune aspecte deranjante pentru proaspetele mămici sunt schimbările legate de forma şi mărimea sânilor, pielea care atârna la nivelul abdomenului, vergeturile şi depozitele de grăsime. Aspectul plat al abdomenului este cel mai greu de recuperat, motiv pentru care afectaza în mod special tinerele mame şi la nivel emoţional sau psihologic.
„Factori precum sarcina, ereditatea sau slăbitul masiv pot duce la apariţia unui sorţ de piele abdominală care atârna. Acesta poate avea atât depozit de grăsime, cât şi vergeturi. Atunci când acest tip de probleme persistă şi în urma exerciţiilor fizice şi a regimului alimentar echilibrat, singura soluţie este intervenţia chirurgicală”, explica Dr. chirurg estetician Calin Doboş.
Ce trebuie să ştiţi despre abdominoplastie
Abdominoplastia este intervenţia prin care se înlătură pielea în exces, odată cu vergeturile de pe ea, dar şi depozitele de grăsime din regiunea abdominală. De asemenea, muşchii abdominali verticali, întinşi şi slăbiţi în timp, pot fi întăriţi pentru a da aspectul unui abdomen mai ferm şi mai plat. Abdominoplastia totală se realizează prin două incizii: una desupra zonei pubiene, de la un şold la celălalt, iar cea de-a două în jurul buricului. Spre deosebire de cea totală, abdominoplastia parţială necesită o singură incizie - cea pubiană - şi nu afectează poziţia buricului.