Care este povestea din spatele clinicii ProEstetica?
Dr. Dana Jianu: In 1994 doi tineri chirurgi, deja scoliti in Elvetia si Germania,socoteau ca este momentul pentru a deschide prima clinica privata de chirurgie plastica si generala din Romania deoarece se bazau pe buna lor pregatire profesionala si pe cererea in continua crestere a pacientilor care nu mai doreau sa mearga la spitalele de stat. Asa am inceput in Piata Amzei, intr-un apartament de bloc, pentru ca, pe masura ce timpul trecea si aprecierile pacientilor ne incurajau, sa ne extindem si ulterior sa construim o clinica noua, de la zero, in Dorobanti, acolo unde suntem si azi, cu trei sali de operatii si 18 paturi, cu 6 cabinete de consultatii, un SPA medical, dotari si circuite de mileniul trei, siguranta pacientului si rezultate ale interventiilor la cota maxima si recunoastere larga din partea celor ce beneficiaza de serviciile noastre.
Carei categorie de cliente va adresati cu precadere?
Este adevarat ca peste 80% din clienti sunt femei, dar ne adresam si barbatilor, atata vreme cat au o doleanta sau o problema pe care noi o putem rezolva, in limitele decentei si bunului simt, precum si al deontologiei profesionale care ne obliga sa refuzam exagerarile si extravagantele de orice fel. De aceea pacientele si pacientii nostri sunt mai ales oameni obisnuiti, care au o nemultumire legata de sanatatea si frumusetea lor.
Care sunt cele mai solicitate tipuri de interventii chirurgicale estetice?
Marirea de sani (augmentarea mamara) cu implante sau cu tesut adipos propriu,Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica (Botox sau Dysport) sau cu fillere, Rinoplastia (corectia nasului), Liposculptura sau lipoaspiratia, Reintinerirea faciala cu LASER,tesut adipos propriu si acid hialuronic, Abdominoplastia cu intarirea muschilor drepti abdominali, Cura estetica a varicelor cu LASER, Reducerea mamara cu ridicare etc.
Cum reusiti sa tineti pasul cu noile aparitii in domeniul medicinei?
Nu numai ca tinem pasul, dar si introducem si cream in Romania noi proceduri chirurgicale (avem privilegiul unei serii de premiere in chirurgia estetica romaneasca).
Cand si la ce varsta este necesara o operatie estetica?
O operatie estetica este in majoritatea cazurilor si o necesitate, fie functionala, fie psihologica si atunci nu se poate stabili o limita in jos sau in sus, de unde se pot incepe operatiile. Un copil cu gura de lup are nevoie de o interventie plastica cat de repede se poate, o fetita cu urechi clapauge nu poate astepta pana la maturitate rezolvarea unei probleme care o poate influenta negativ. Corectia nasului se face de regula dupa 18 ani, atunci cand inceteaza dezvoltarea adolescentului, marirea de sani se poate face la 18-20 de ani cand exista o problema de integrare sociala dar se poate face si la 50 de ani, cand aceasta a fost dorinta dintotdeauna a pacientei si din varii motive nu s-a putut indeplini.Tratamentul ridurilor poate incepe atunci cand ele creeaza probleme, indiferent ce varsta are persoana. Rejuvenarea faciala poate fi benefica la 40 de ani la o persoana si deabia la 60 de ani la alta.
Ce parere aveti despre obsesia vedetelor in ceea ce priveste operatiile estetice?
Exista nenumarate vedete care nu au si nu isi doresc operatii estetice, fiind impacate cu ceea ce le-a dat natura. Este adevarat insa ca persoanele care stau mult in lumina reflectoarelor sunt in general si mult mai atente la aspectul lor si de aceea au si o tendinta mai mare de a apela la chirurgia estetica pentru imbunatatiri. Problema este ca uneori este nevoie de imbunatatiri si alteori nu prea, de aceea recomandam totdeauna procedurile decente, cu beneficii mari, dar fara exagerari, care pot face rau atat persoanei in cauza cat si chirurgiei estetice in general.
Ce este "chirurgia de o zi"?
Chirurgia in care pacientul nu ramane internat peste noapte se cheama "day surgery"- chirurgie de zi sau de o zi sau ambulatorie si este varianta cea mai dorita de pacienti, care seara vor sa revina in sanul familiei si este si modalitatea cea mai frecventa in care se fac interventiile estetice. Tot in chirurgie de zi se fac si alte interventii, precum cura varicelor cu LASER endovenos, cura herniilor cu plasa, cura hemoroizilor si fisurilor anale, interventii ORL, oftalmologice sau ginecologice.
In ceea ce priveste remodelarea corporala, ce tipuri de interventii recomandati?
Atunci cand vorbim de depozite adipoase medii si mici , lipoliza LASER si lipoaspiratia sunt in continuare prima optiune. In cazul sortului abdominal si al diastazisului de drepti , abdominoplastia cu intarirea muschilor drepti este cea mai indicata varianta iar in cazul obezitatii morbide este de luat in considerare , mai intai, chirurgia bariatrica cu micsorarea stomacului laparoscopic si, abia in al doilea timp, chirurgia plastica de remodelare a bratelor, sanilor, abdomenului si coapselor.
Ce substanta este indicata pentru marirea buzelor?
Acid hialuronic sau tesut adipos propriu, in nici un caz fillere permanente.
Exista vreo contraindicatie in ceea ce priveste epilarea definitiva?
Exista unele contraindicatii relative care privesc mai ales boli dermatologice si anumite tipuri de piele dar putine sunt contraindicatii absolute.
Ce tratament exista impotriva celulitei? Dar a vergeturilor?
Celulita se amelioreaza prin asocierea mai multor procedee, precum echipamente cu ultrasunete , urmate de presoterapie,drenaj limfatic si venos si ulterior miostimulare.
La ce varsta ar trebui sa optam pentru prima interventie estetica?
Asa cum spuneam si mai sus, nu exista o limita in sus sau in jos pentru prima interventie- atunci cand este cu adevarat nevoie de ea. Apar pe zi ce trece tot mai multe clinici de chirurgie estetica.
Cu ce se diferentiaza clinica ProEstetica de restul clincilor de profil?
Clinica ProEstetica are un trecut nepatat si incarcat cu premiere si realizari de exceptie, ofera toate tipurile moderne de interventii de chirurgie plastica estetica, are dotarea si toate echipamentele necesare de ultima ora si, in primul rand, o echipa medicala de exceptie, indragostita de profesie si de pacienti, care alaturi de chirurgi plasticieni si anestezisti se completeaza cu mari specialisti de chirurgie generala, flebologie, oncologie, ginecologie,ORL, nutritie, oftalmologie etc, putand rezolva astfel cazuri de mare complexitate.
Exista "tinerete fara batranete"?
Da, putem ramane tineri la orice varsta atunci cand visam in continuare sa fim mai buni, sa facem bine si sa fim inconjurati de alti tineri care sa invete de la noi pentru a deveni, la
randul lor, mai buni.
Posteaza comentariu