Ceară depilatoare, rezultate bune pe termen scurt. Lama, uşor de folosit şi mereu la îndemână. Epilatorul electric, ieftin şi practic. Benzile depilatoare, utile pe zone mici. Toate sunt metode de îndepărtare a părului nedorit pe temen scurt şi mediu. Dar când îţi doreşti o epilare permanentă, soluţia este laserul dermatologic.
De ce să alegi laserul în epilarea permanentă?
Există mituri, discuţii, nelămuriri în ceea ce priveşte epilarea permanentă şi dispozitivele care ajută la îndepărtarea părului nedorit pe termen lung şi foarte lung. Există şi motive pentru aceste semne de întrebare. Folosirea unui dispozitiv care nu este potrivit tipului de piele, utilizarea IPL în detrimentul unui laser, setări incorecte pentru laser, tratament realizat în afara cabinetului dermatologic, teraput fără specializare sunt doar câteva motive pentru care epilarea permanentă nu are rezultatele dorite, avertizează dr. Dana Popoiu, medic specialist dermatovenerologie în cadrul clinicii Dermestetica.
De aceea, cel mai important lucru atunci când alegi epilarea permanentă este să te asiguri că centrul are laser dermatologic de calitate, potrivit tuturor tipurilor de piele, şi este operat de către un medic.
Iată de ce ar fi bine să alegi laserul în epilarea permanentă, potrivit dr. Dana Popoiu, medic specialist dermatovenerologie:
- Laserul performant are rezultate foarte bune. Sistemele inovative de răcire permit tratamente extrem de eficiente, sigure şi cu rezultate de foarte lungă durată.
- Se poate folosi şi pentru pielea închisă la culoare. Tehnologia laser este mai eficientă şi 90% dintre pacienţi îşi pierd pilozitatea după 5-6 şedinţe, deoarece raza laser ţinteşte specific bulbul pilos fără a leza pielea. Deoarece foloseşte lungimi de undă specifice şi targetate, energia şi timpul de emisie putând fi foarte fin ajustate, poate fi folosit fără riscuri chiar şi pentru pielea închisă la culoare natural.
- Se poate folosi şi vara. În timp ce alte sisteme de epilare laser sau IPL necesită întreruperea tratamentelor pe timpul verii, laserele Nd Yag şi Dioda tratează eficient şi în siguranţă toate fototipurile cutanate (I–VI), dar la distanţă de expunerea directă la soare ( medicul este cel care decide dacă tratamentul poate fi efectuat în siguranţă).
- Nu pigmentează şi nu lasă cicatrici. IPL şi unele lasere mai puţin performante pot fi atât ineficiente, cât şi periculoase.
- Previne creşterea firelor de păr sub piele. Îndepărtarea părului cu laser este cea mai bună opţiune şi singura soluţie pentru a preveni şi a elimina firele de păr crescute sub piele. Este, de asemenea, o alegere bună pentru cei care au piele sensibilă şi se irită foarte mult în urmă procedurilor de epilare pe termen scurt.
- Se economisesc timp şi bani. Pe termen lung, această economie chiar se simte. Chiar dacă este nevoie de sesiuni de întreţinere, acestea se fac rar şi nu se compară cu mersul săptămânal la epilat.