Din cauza insatisfactiei produse de actul dragostei, este inevitabila disparitia dorintei de a-l practica. Este deci obligatoriu sa cautam cauzele acestei insatisfactii pentru a le putea combate. Dragostea nu se uzeaza decat atunci cand este prost folosita. Cauzele insatisfaciei sunt multiple, dar toate reflecta asimetrii intre activitatea sexuala a barbatului si cea a femeii.
Prima asimetrie: aparitia orgasmului
Orgasmul si ejacularea apar la barbat dupa douazeci de miscari ale penisului in vagin, adica dupa douazeci de secunde. Acest comportament este impus barbatului de programul lui genetic, ale carui origini urca pana in preistorie si, dincolo de aceasta, pana la indepartatii nostri ascendenti, primatele superioare. Este vorba, cu adevarat, de un comportament reflex si, prin urmare, de necorectat, si, in orice caz, dificil de controlat.
Pentru femeie apogeul copulatiei apare dupa o excitatie prelungita, oricum, mai lunga de douazeci de secunde, putand merge si pana la douazeci de minute. Si aceasta din cauza ca, tot mostenit din preistorie, programul genetic al femeii este diferit de cel al barbatului. Program care presupune un mai indelung contact cu penisul si o adaptare precisa la acesta, pentru ca punctele erogene (clitoris, punctul G etc.) sa poata fi trezite. In plus, femeia are nevoie sa isi lase sa infloreasca emotiile si fantezia, ceea ce nu se poate face in cateva secunde.
Ce e de facut?
Este indispensabil ca barbatul sa se straduiasca sa prelungeasca copulatia si, pentru aceasta, sa invete sa isi retina ejacularea. In ceea ce o priveste, femeia trebuie sa aiba grija sa nu intarzie prea mult orgasmul.
A doua asimetrie: repetarea orgasmului
Dupa scurta-i prestatie, barbatul trece printr-o stare refractara, timp in care dorinta si erectia ii sunt reduse, pe cand o anume saturatie, ba chiar o reala melancolie, pun stapanire pe el. Adesea adoarme. Daca pentru a-si satisface totusi partenera , reinnoieste actul copulator, ejacularea reflexa si intempestiva il tradeaza din nou. Daca nu va asculta de glasul iubirii, barbatul va recidiva si va sfarsi prin a se epuiza, iar dorinta si erectia vor tinde catre zero.
La polul opus, femeia este multiorgasmica. Ea poate obtine, unul dupa altul, mai multe orgasme si le poate reinnoi dupa dorinta fara sa acuze oboseala. Poate avea astfel cinci sau sase momente culminante succesive, in cateva minute, si poate reface secventele pana ajunge la un total de treizeci , ba chiar saizeci de orgasme. Acest apetit erotic al femeii se explica prin bogatia si complexitatea sistemului ei erectil, reteaua vasculara care ii strabate vulva si clitorisul, horbota sanguina care invaluie vaginul si iriga punctul G.
Inundat de sange la chemarea dorintei, sexul femeii atinge, sub impulsurile unui penis eficient, un asemenea efect de tensiune incat un singur orgasm nu este suficient pentru a-l relaxa. Pentru a potoli zvacnetele patetice ale carnii incrancenate, ale mucoaselor inflamate, ar mai fi necesare cateva izbucniri urmate de relaxari. Iata de ce femeia care a atins orgasmul, desi bucuroasa, se poate simti nesatisfacuta.
Ce e de facut?
Este si aici indispensabil ca barbatul sa prelungeasca copulatia si sa amane ejacularea, ba chiar sa renunte la ea, pentru a evita faza refractara. Astfel, cu sexul mereu la datorie, isi va putea conduce partenera direct la iluminare. Iluminare ce se va putea reinnoi cu usurinta daca barbatul isi conserva turgescenta.
Numai asa poate fi oferita femeii deplina satisfactie a simturilor. Fiindca nu trebuie dedus din capacitatea multiorgasmica a tovarasei noastre faptul ca ar fi insatiabila si ca barbatul este condamnat sa vizeze, la fiecare relatie sexuala, cartea recordurilor, cu riscul de a se epuiza complet.
A treia asimetrie: locul pentru dragoste
Activitatea erotica a barbatului se reduce cel mai adesea la organele genitale, pe cand cea a femeii cuprinde intreg ansamblul corporal. In modelul masculin de placere, centrul actiunii este penisul, sexul feminin fiind doar un accesoriu necesar, iar scopul este orgasmul masculin, cel feminin nefiind vizat decat ca o consacrare a virilitatii si ca mijloc de a inspecta particularitatile femeii.
Ceea ce ii reproseaza femeia barbatului este ca acesta prea merge drept la tinta si ii impune "codul sau viril" in definirea iubirii, stereotipul scenariu erectie-penetrare-ejaculare.
A patra asimetrie: participarea psihismului
Participarea spihismului - afectivitate, fantasme - incursul activitatii sexuale, ramane, pentru barbat, rudimentara, in timp ce pentru femeie, emotia, sentimentul, visul, ocupa o parte majora in desfasurarea eroticii ei. Femeia isi doreste ca partenerul ei sa nu o considere doar un mijloc de obtinere a placerii, ci o fiinta care are aspiratiile , sensibilitatea si iamginarul ei.
Sa ii vorbeasca, asadar, sa o asculte, sa o inteleaga, sa o faca sa viseze, sa-i faca fantasmele sa germineze, sa raspunda asteptarilor ei, iar relatia lor sexuala sa devina comunicare intima si factor de destindere si de echilibru pentru amandoi.
Asimetria dintre sexualitatea femeii si cea a barbatului e strigatoare la cer. Ea este cauza lipsei de satisfactie a femeii si a epuizarii barbatului, a temerilor acestuia si a razboiului dintre sexe.
Ce e de facut?
Poate barbatul sa evadeze din inlantuirea draconica a reflexelor sale copulatorii instinctive si sa dobandeasca stapanirea propriei ejaculari? Se poate el elibera de vechile stereotipii de care este incercuit si sa isi largeasca erotismul catre intreaga suprafata a trupului sau? Altfel spus, isi poate el umaniza copulatia? Barbatul se indoieste.
Pentru ca el sa se linisteasca, trebuie sa afle ca este pur si simplu virtuala capacitatea orgasmica nelimitata a femeii. O posibilitate fiziologica nu este neaparat si o obligatie nici pentru unul, nici pentru celalalt. Cateva explozii de placere conform ritmului fiecaruia, sunt suficiente pentru a asigura din plin fericirea cuplului. Dar daca pentru festinuri exceptionale, femeia vrea mai mult, barbatul o poate satisface dincolo chiar de ceea ce ea a visat.