Ce se intampla cand libidoul te lasa balta?

Viata si stresul generat de ea pot fi foarte inhibante, sexual vorbind. Cortizonul, un hormon important produs de glanda suprarenala si care se mai numeste si hormonul...
Viata si stresul generat de ea pot fi foarte inhibante, sexual vorbind. Cortizonul, un hormon important produs de glanda suprarenala si care se mai numeste si hormonul stresului, are rolul de a calma reactia organismului in fata unei amenintari si de a reduce efectele stresului. Din pacate are si un efect represiv asupra interesului si randamentului sexual. (...)

Exista insa si speranta. Daca la femei creierul este cea mai mare zona erogena, inseamna ca ele reusesc sa-si controleze foarte strict propriul libido. Dovezi in sensul acesta se gasesc peste tot - chiar si in testele clinice!

Creati intimitate

Mergeti la plimbare impreuna sau lipiti-va unul de altul in timp ce va uitati la un film. Intrebati-va unul pe altul ce mai e pe la serviciu si povestiti-va ce vi s-a mai intamplat peste zi. Ce v-ar face sa fiti mai relaxati? Simtiti nevoia unui pahar de vin? A unui masaj pe spate sau le picioare? Cereti fiecare ceea ce vreti de la celalalt; intr-un asemenea scenariu, fiecare partener are o puternica motivatie fata de celalalt.

Adaugati condimente

Rutina si munca neintrerupta sunt si ele blamate in relatiile de durata. Efectul acestora poate fi si atenuat daca va puneti mintea putin la contributie. Ce anume faceati in trecut, ce va provoca placere amandurora? Este oare ceva ce merita incercat din nou (o excursie, un film sau o carte erotica)? Amintirea acelor ocazii din trecut va sugereaza alte lucruri pe care le-ati putea incerca? Intrebati-va la ce artificii ati putea recurge pentru a face din partida de sex tipica una speciala, si deci, mai interesanta pentru amandoi.

Vorbiti despre ce va doare

De multe ori, simpla discutie pe fata despre o anumita problema e de natura sa puna lucrurile in miscare intr-o directie binevenita.

Verificati-va medicatia

Este adevarat ca unele medicamente dintre cele mai frecvent prescrise au efecte secundare de ordin sexual. Daca luati oricare dintre medicamentele mentionate mai jos si credeti ca ele va afecteaza in mod negativ prestatia sexuala, cereti-i medicului de familie sa va reduca doza sau sa va recomande un preparat similar, cu alte efecte secundare:

- inhibatorii selectivi de reabsorptie a serotoninei, cum ar fi fluoxetina (Prozac), reprima libidoul si fac dificil de atins orgasmul. La femei, efectul pare sa fie mai puternic decat la barbati. Se pare ca acest tip de medicament actioneaza asupra unei zone a sistemului nervos central care comunica direct cu nervii din regiunea lombara a maduvei spinarii (din zona salelor si a pelvisului), care au un rol important in obtinerea orgasmului la ambele sexe;

- medicamentele supranumite beta-blocanti se numara printre cele mai frecvent utilizate in tratamentul tensiunii arteriale mari la femei si au ca efect secundar scaderea libidoului si a randamentului sexual.

- drogurile obisnuite: chiar daca este luata in doze mici, care fac sa creasca nivelul de dopamina, cocaina sporeste placerea sexuala si intarzie ejacularea, insa utilizarea ei abuziva afecteaza functia sexuala. In doze mari, ea previne erectia, fiindca are un efect constrictiv asupra vaselor de sange. Heroina si alte droguri asemanatoare morfinei diminueaza dorinta si randamentul sexual la ambele sexe.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod