Teama de a iubi

Se spune ca in dragoste, frica nu isi are locul. Si totusi...

"Niciodata nu mi-am dorit sa fiu singura, pentru ca urasc singuratatea si ma sperie gandul ca as putea ramane vreodata fara prieteni sau fara un El. Poate ca fericirea mea sta in mainile unui barbat, dar asta nu ma supara deloc. Atat timp cat el nu profita de asta, bineinteles...

Nu mi-a fost niciodata frica sa ma implic emotional intr-o relatie, chiar daca suferinta pe care am simtit-o mai tarziu poate m-a daramat. Nu stiu de unde a venit, dar de fiecare data am gasit puterea sa ma ridic si sa iubesc din nou, poate cu mai multa patima.



Am gandit mereu ca neincrederea in tine te poate face sa-ti fie frica sa iubesti, iar daca vrei sa iubesti si sa fii iubita, iti doresti cu ardoare sa simti iubirea, trebuie sa schimbi felul de a gandi. Nu mai analiza asa de mult situatia si incearca sa traiesti momentele, sa le simti"
, imi spune Ada si cred ca are mare dreptate.

Nu am gandit nicioadata ca iubirea ar putea afecta intr-un mod negativ libertatea, cariera, felul de a fi, in definitiv - toata viata mea. Din contra, dragostea, o viata personala implinita ar aduce un plus, o motivatie in viata mea.
Am intalnit multe persoane pentru care viata personala balanseaza in mod pozitiv cariera, ajutand-o chiar. De aceea, teama de a iubi nu isi are locul, dorinta de a iubi fiind mai presus.

Dar exista si cazuri in care teama pune stapanire pe sentimente... Cum este si situatia in care se afla Ada. Chiar daca ea nu are nicio urma de teama in a se implica intr-o relatie, barbatul din viata ei are: "Eu stiu ce simt, insa el este cel care simte o frica, o frica de a iubi, de a se implica. Ne intelegem foarte bine, comunicam excelent, ne simtim bine impreuna si totusi exista o frica, o incertitudine.
Pentru mine, instabilitatea emotionala este o 'moarte inceata', care ma macina usor, usor, pana la epuizare. Imi doresc din tot sufletul sa fim impreuna si ca el sa scape de frica asta"
, marturiseste Ada.

Unii barbati se panicheaza cand aud cuvintele 'relatie', 'iubire' sau 'implicare'. Poate pentru ca aceste cuvinte sunt "sinonime" cu privarea de libertate.