Cum îți dai seama dacă partenerul tău este într-o competiție cu tine în relație

Unele comparații dintr-o relație pot fi sănătoase, deoarece pot ajuta cuplurile să se motiveze reciproc pentru a se îmbunătăți. Dar atunci când comparația se transformă într-o competiție, furia și resentimentele ar putea distruge relația. Ar trebui să recunoști anumite semnale. Iată cum îți dai seama dacă partenerul tău este într-o competiție în relație!

Semne care indică faptul că partenerul este într-o competiție cu tine în relație

1. Nu mai există "noi" în relație


Faceți mai multe lucruri separat decât împreună. Nu simți că mai aveți aceleași interese. Potrivit experților, comparațiile într-o relație apar, de obicei, între parteneri care sunt împreună de mult timp. Cu toate acestea, în cazul în care cuplurile învață să recunoască slăbiciunile și punctele forte, pot să prospere datorită diferențelor și individualității. În plus, se pot completa reciproc. 

2. Simți că te sabotează


Cu cât ai mai mult succes, cu atât mai mult cresc resentimentele și indiferența partenerului. Sabotează relația făcând lucruri care te enervează, astfel încât veți ajunge mereu să vă certați.
Dar dacă nu reacționezi într-o manieră la care se așteaptă? Câteodată încurajările te pot ajuta în această situație. Acordă-i mai multă atenție partenerului tău, exprimă-ți afecțiunea și fă-i complimente. Toate acestea îi vor arăta că îl iubești.

3. Încearcă să te facă geloasă


Partenerul poate încerca să te facă geloasă pentru a-ți atrage atenția în nenumărate moduri. Potrivit experților, aceasta ar putea fi o tactică de manipulare. Trebuie să asculți cu atenție și să observi indiciile care îți arată ce lipește din relația voastră sau ceea ce nu mai primește partenerul de la tine.

4. Încearcă să fie mai presus decât tine


Le dați cadouri diferite prietenilor sau copiilor de ziua lor și observi cum încearcă să fie mai presus decât tine? Reexaminează structura relației voastre pentru a-ți da seama de ce simte nevoia de a te depăși. S-ar putea să existe probleme mai serioase despre care trebuie să discutați, poate chiar și cu un terapeut.

5. Simte mereu nevoia să câștige și să țină scorul


Relația voastră pare un eveniment sportiv pentru că partenerul ține scorul pentru cine a gătit de mai multe ori în această săptămână? Partenerul tău încearcă să câștige fiecare ceartă pe care o aveți? Relațiile triumfă numai atunci când există unitate. Din fericire, acest model negativ al comparației poate fi rezolvat.
Fii atentă la mesajul pe care partenerul încearcă să îl transmită atunci când ține scorul! De fapt, fă ceva pentru a te asigura că acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar! 

6. Îți sabotează succesul


Nu există emoție sau mândrie din partea partenerului tău atunci când îi spui că tocmai ai fost promovată la muncă? Pare a nu-i păsa mereu de ceea ce ai realizat? Un studiu relevă faptul că acest lucru este foarte comun în relații. Probabil indică faptul că partenerul tău se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește succesul tău și inadvertențele sale. Pentru a repara acest comportament, încearcă să îi soliciți sfatul data viitoare când ai o dilemă legată de muncă! Fă ce poți pentru a-ți ajuta partenerul să simtă că joacă un rol important în succesul tău!

7. Îi place să scoată în evidență defectele tale


Evidențierea comportamentelor dăunătoare poate fi bună, deoarece te poate ajuta să vezi ce trebuie îmbunătățit. În același timp, evidențierea defectelor în încercarea de a te răni este altceva.
Poate că partenerul tău a învățat acest tip de modalitate de comunicare în mediul în care a crescut. Problema este că acest comportament poate fi distructiv. Adevărul este că tu știi cum ar trebui să fii tratată într-o relație. Dacă acest comportament te deranjează, trebuie să stați de vorbă și să rezolvați problema.
iulia-mirica