De ce să apelezi la terapia în cuplu?
În ceea ce privește terapia în cuplu, nu este vorba doar despre rezolvarea problemelor, ci și despre construirea unor baze mai puternice. Cele mai frecvente motive pentru care cuplurile aleg să meargă la terapie includ lipsa comunicării în relație, lipsa sprijinului emoțional sau angajamentului, iar toate aceste griji pot îndrepta un cuplu către despărțire sau divorț. Alte probleme care conving cuplurile să meargă la terapie sunt certurile sau problemele specifice din relații, precum infidelitatea.
Alte persoane Își doresc pur și simplu să-și întărească relația și apelează la ajutorul specialiștilor. Înainte de a încerca terapia în cuplu, încearcă să te gândești bine ce vrei să obții. Cele mai multe cupluri apelează la terapia în cuplu după ce problemele s-au desfășurat de-a lungul a câtorva luni sau chiar și ani. Însă cu cât aștepți mai mult pentru a căuta ajutor, este mai greu să rezolvi problemele. Unii experți spun că, în medie, cuplurile așteaptă cu șase ani mai mult decât ar trebui înainte să înceapă terapia.
De aceea, este important să știi de la început ce îți dorești să obții de la terapia de cuplu. Tu și partenerul tău vă doriți să salvați relația sau căsnicia, indiferent de cât de multă muncă este nevoie? Sau unul dintre voi este destul de sigur că vrea să se despartă? Cunoașterea răspunsului la această întrebare te poate ajuta mai mult decât crezi, însă asta nu înseamnă că nu ar trebui să fii deschisă în ceea ce privește terapia în cuplu.
Terapia în cuplu nu îți garantează o căsnicie fericită pentru totdeauna, însă te poate ajuta să îmbunătățești relațiile. Cercetările efectuate au constatat că cele mai multe persoane care au apelat la terapia în cuplu sunt mulțumite de rezultat. Acest lucru nu înseamnă că toate cuplurile au și rămas împreună. Însă consilierea la nivelul relației poate fi exact ceea ce ai nevoie într-o căsnicie cu probleme.
Tu ce părere ai despre terapia în cuplu?
Posteaza comentariu