Metodă de preparare pentru cafeaua opărită
Nu vei avea nevoie de alte ingrediente decât folosești în mod normal pentru cafea. Cu alte cuvinte, vei folosi cafea măcinată, eventual zahăr dacă preferi o cafea mai dulce, și apă. Se adaugă cafeaua măcinată într-o cană, se pune apă la fiert într-un ibric și se toarnă apa fiartă peste cafeaua din cană. Se amestecă ușor și se lasă pentru câteva minute să se așeze zațul la fundul cănii.
De ce ar trebui să alegi cafeaua opărită?
Unii specialiști sunt de părere că acest tip de cafea este mai bun decât cafeaua fiartă. În momentul în care încălzești treptat cafeaua, sunt eliberați doi compuși - gasol și cafestol - care transformă cafeaua într-un produs mai bun la gust, dar nesănătos, după cum afirmă doctorul nutriționist Alina Jiletcovici. Principalul vinovat al acestui proces este reprezentat de creșterea grăsimilor din sânge. În momentul în care alegi un cappucino, moccacino sau frappé, mai ales din cele care se regăsesc la cutie în majoritatea supermarketurilor, există riscul creșterii valorilor tensiunii și apariției diabetului.
De asemenea, este recomandat să eviți pe cât de mult se poate zahărul, înlocuindu-l cu îndulcitori naturali, precum mierea. Sfatul specialiștilor vine și în ceea ce privește consumarea unui pahar cu apă în timpul cafelei, pentru a nu te deshidrata.
Nu exagera când vine vorba de consumul de cafea. Una sau două căni de cafea pe zi te poate ajuta să obții beneficii pentru sănătatea ta. Cafeaua este un diuretic foarte bun și conține antioxidanți, în același timp reușind să-ți îmbunătățească starea de concentrare, atenția și vigilența. Însă toate aceste efecte au loc pe termen scurt, pentru câteva ore. Dacă exagerezi, mușchiul inimii poate avea probleme.
Un alt beneficiu al cafelei opărite este faptul că nu vei avea de spălat decât cana de cafea după ce savurezi acest deliciu lichid. Cine nu și-ar dori să aibă mai puține vase de spălat, mai ales dimineața, când ne pregătim pentru o nouă zi?
Comentarii (1)
Faptul ca o cafea oparita e f buna si mult mai light decat una facuta la ibric, fiarta. ''Mai light'' - inseamna tocmai faptul ca nu contine si alte substante extrase prin fierbere si de care nu ai nevoie - plus ca nu sunt prea bune pt organism - cum de altfel scrie si in articol. ''Cafea oparita'' ar insemna cafea filtru de ex - cred ca (aproape) toata lumea a verificat ce buna e :). Apoi cafeaua expresso. Dar mai este o cafea super buna - si care nu poate fi comparata cu nici una din celelalte - si anume cafeaua turceasca la nisip :). Ea nu este pp-zis cafea oparita - ci este oparita dar nu pe flacara vie - ci in baia de nisip (incins) si ''umflata'' numai o data. O cafea Arabica preparata in acest fel - nu e absolut deloc ''grea'', nu e nici f light - dar e asa de aromata si de buna - incat nu o uiti toata viata :) .
Posteaza comentariu