Au fost mai multe opinii în emisiuni TV sau postate pe Facebook cum că atacul cerebral al lui Gabriel Cotabiţă a fost provocat de faptul că artistul a făcut prea mult sport. O astfel de idee transmisă publicului, nu face decât să-i încurajeze pe sedenatri. Dar e adevărată sau nu?
E adevărat că sportul te poate ucide? E o întrebare dură, dar se poate întâmpla în zeci de situaţii. Şi cei care fac sport mor, dar dacă nu se dopează, dacă ştiu ce fac şi au antrenori buni, dacă sunt atenţi la ce mănâncă şi duc o viaţă echilibrată, poţi face sport şi la 80 de ani.
E chiar indicat.În cazul lui Gabriel Cotabiţă ştim că a avut un istoric cu perioade în care era supra-ponderal. Probabil, o dată cu vârsta s-au instalat anumite probleme cardiace. Pe de altă parte, o vedetă are o presiune uriaşă asupra sa de a fi ”mereu tânăr”, mereu în formă. Adăugaţi la asta stresul îmbătrânirii, stresul carierei, nevoia de succes şi de a rămâne în centrul atenţiei şi vom avea cu adevărat un tablou complet al existenţei cotidiene a lui Gabriel Cotabiţă.
În mod sigur, vedeta se ducea la sală ca să fie în formă şi să slăbească. Nu se ducea la sală ca să facă sport pentru că era îndrăgostit de mişcare. Şi aici apare o mare diferenţă între cei care fac sport din pasiune şi cei care fac sport din obligaţie. Ultimii sunt mult mai stresaţi şi nu găsesc nicio plăcere în exerciţiile fizicie. La ei, oboseala, plictiseala şi accidentările apar mult mai repede. Sportul e greu de făcut fără o motivaţie superioară.