Elle Macpherson și secretul ei bine păzit. Puțini oameni știu că vedeta s-a luptat cu cancerul

Elle Macpherson, în vârstă de 60 de ani, a dezvăluit recent că a dus o luptă secretă împotriva cancerului de sân în urmă cu șapte ani.

 

Elle Macpherson și diagnosticul de cancer


Elle Macpherson a dezvăluit că s-a luptat în secret cu cancerul de sân în urmă cu șapte ani și că acum este în remisie, în ciuda faptului că a refuzat chimioterapia.

Supermodelul australian, în vârstă de 60 de ani, a dezvăluit în viitoarea sa carte de memorii, "Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself", că a adoptat o abordare holistică a bolii sale, contrar sfaturilor a 32 de medici și dorințelor familiei ei.

Vorbind despre diagnosticul ei, ea a recunoscut: "A fost un șoc, a fost neașteptat, a fost confuz, a fost descurajant din multe puncte de vedere și mi-a oferit într-adevăr ocazia de a săpa adânc în simțul meu interior pentru a găsi o soluție. Asta a funcționat pentru mine."

După ce a suferit o lumpectomie în urmă cu șapte ani, vedeta a fost diagnosticată cu carcinom intraductal receptiv pentru estrogeni HER2 pozitiv, un tip de cancer de sân.

Medicii au sfătuit-o pe Elle să facă o mastectomie cu radiații, chimioterapie, terapie hormonală și reconstrucția sânului.

Cu toate acestea, Elle (care era căsătorită cu Jefferey Soffer la acea vreme, dar a divorțat patru luni mai târziu, după patru ani de căsnicie) a decis să fie împotriva medicinei tradiționale, spunând că este "un exercițiu minunat de a fi sinceră cu mine, de a avea încredere în mine și de a avea încredere în natura corpului meu și în cursul de acțiune pe care îl alesesem."

Elle a spus că s-a rugat și a meditat pe o plajă din Miami și a concluzionat că nu vrea să-și trateze cancerul cu medicamente, ci mai degrabă să adopte "o abordare holistică intuitivă, ghidată de inimă".

Modelul a spus că "oamenii credeau că sunt nebună", dar ea a continuat oricum cu un plan de tratament care "a rezonat" cu ea, "abordând factorii emoționali, precum și fizici asociați cu cancerul de sân".

Elle a dezvăluit că a închiriat o casă în Phoenix, Arizona pentru opt luni, unde și-a "tratat holistic" cancerul sub îndrumarea medicului ei primar, un medic în naturopatie, un medic stomatolog holistic, osteopat, chiropractician și doi terapeuți.



Stând singură în casă, Elle a spus că și-a petrecut zilele "concentrându-se și dedicându-și fiecare minut să se vindece".

În timp ce Elle se află acum în remisie clinică" pe care, în schimb, alege să o numească "bunăstare totală", ea a spus că fiii ei Flynn, 26 de ani, și Cy, 21 de ani, au avut reacții diferite cu privire la abordarea ei neobișnuită față de diagnosticul de cancer.

Fiul ei cel mic și-a susținut pe deplin faimoasa mamă pentru că el credea că chimioterapia este "un sărut al morții", dar cel mare a fost rezervat.

"Flynn, fiind mai convențional, nu a fost deloc confortabil cu alegerea mea. El este fiul meu totuși și m-ar sprijini prin orice și m-ar iubi prin alegerile mele, chiar dacă nu ar fi de acord cu ele", a spus Elle.

Puține femei în vârstă de 60 de ani emană atâta încredere și vigoare precum Elle Macpherson. Nu degeaba era supranumită "The Body" în anii în care urca pe podium!


Supranumită "The Body" de revista Time, în 1989, Elle Macpherson rămâne una dintre cele mai frumoase femei din lume. Dar pentru a arăta așa, la cei 60 de ani ai săi, muncește mult și urmează un regim alimentar și de întreținere a frumuseții pentru a rămâne în formă.



Eforturile sale sunt răsplătite, iar singurul indiciu care îi trădează vârsta îl reprezintă picioarele.

Fostul supermodel australian a declarat că masajul de drenaj limfatic, practică pe care o urmează de mulți ani, o ajută enorm să se mențină în formă. În plus, evită consumul de alcool și respectă o dietă strictă, precum și un program de exerciții fizice.

Adepta unui stil alimentar bazat pe legume şi fructe bio şi pe o pudre alcaline din plante, Macpherson a explicat în trecut de ce şi-a schimbat dieta. "Mi-am dat seama că nu mai puteam să mă bazez pe moştenirea genetică. Lucrurile pe care le făceam până la 20 de ani nu mai mergeau la 50", a spus ea pentru InStyle.

Elle Macpherson și Doyle Bramhall

 

Viața personală a vedetei


Top-modelul s-a căsătorit în august 2013 cu Jeffrey Soffer, un miliardar din Miami, în cadrul unei ceremonii organizate pe insula Fiji, la care au participat doar rudele şi câţiva prieteni apropiaţi. Modelul australian se despărţise de Soffer în martie 2012, după o relaţie de doi ani, însă la un an după acea despărţire cei doi au anunţat că s-au împăcat şi că s-au logodit.

În vara anului 2017, presa britanică a scris că vedeta s-a despărţit de soţul ei, Jeffrey Soffer, un miliardar din Miami care conduce o companie specializată în afaceri imobiliare.

Aceasta a fost cea de-a doua căsătorie, atât pentru Jeffrey Soffer, cât şi pentru Elle Macpherson, care a mai fost căsătorită cu fotograful Gilles Bensimon, în perioada 1986-1989.

Între 2017 și 2019, vedeta a avut o relație cu Andrew Wakefield, un doctor controversat pentru viziunea sa antivaccin.

În prezent, aceasta se întâlnește cu muzicianul Doyle Bramhall, alături de care pare foarte fericită.

Elle Macpherson, care s-a lansat la vârsta de 21 de ani, a devenit un star internaţional după ce a apărut frecvent în ediţia australiană a revistei Elle, timp de şase ani la rând, iar publicarea fotografiilor sale de patru ori pe coperta revistei Sports Illustrated i-a adus porecla de "The Body" (Trupul). Pe baza acestui nume, ea a clădit mai apoi un imperiu al produselor de îngrijire a pielii şi al lenjeriei intime, care valorează milioane de euro.

 

Sursă: dailymail
Foto: hepta

9 Septembrie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod