Delicioasa inghetata, care contine si putine calorii, este unul din deserturile pe care sute de persoane l-au descoperit la restaurantul ei raw vegan din Bucuresti, Rawyal.
Carmen dezvaluie reteta inghetatei in cadrul rubricii sale saptamanale de gatit sanatos, disponibila pe blogul sau fashion, www.carmennegoita.com.
“Mai avem cateva saptamani de vara in care sa ne bucuram de deserturile specifice acestui sezon. Saptamana aceasta, va propun o reteta de inghetata foarte gustoasa, usor de facut, dar mai ales sanatoasa. Personal nu sunt o mare iubitoare de inghetata, dar aceasta este absolut delicioasa. Testata de mine, de copiii mei si de cativa prieteni. Sper sa va placa si voua!
Ingrediente:
Banane
Nuci
Pudra de vanilie
Fructe de decor
Se congeleaza 5-10 banane (in functie de cat de multa inghetata doriti sa faceti) cam 10-12 ore. Puneti apoi bananele intr-un blender (blenderul sa fie puternic sau sa aiba cutit de gheata. Eu folosesc Thermomix), adaugati cateva nuci si un varf de lingurita de pudra de vanilie (nu exista cantitati exacte. Aceste ingrediente se pun in functie de gustul fiecaruia). Se mixeaza bine pana se formeaza o pasta omogena. Se ia cu o lingura, se aseaza in forme, se decoreaza dupa preferinta si se poate manca chiar asa, ori se mai tin la congelator cateva ore. Simplu, nu?
In aceasta baza puteti sa adaugati cacao raw si atunci va avea gust de ciocolata sau fructele preferate, pentru cei care prefera inghetata de fructe. Aveti o multime de variante de a combina si decora. Totul tine de imaginatie si preferinte. Astept impresii dupa ce ati incercat-o, iar, daca nu aveti timp sa gatiti, o gasiti de saptamana viitoare si in meniul Rawyal (www.facebook.com/rawyalfood) . Enjoy!”, le-a transmis Carmen cititorilor blogului sau.
Posteaza comentariu