Originară din oraşul scoţian Edinburg, Susan Reynolds a renunţat la mâncarea gătită în urmă cu şapte ani, iar acum doar produse vegetale nepreparate termic. Ea consumă zeci de porţii de fructe şi legume în fiecare zi şi şi-a creat singură diverse reţete, de exemplu o supă rece din spanac, o legătură de ierburi şi o salată întreagă, scrie ziarul britanic Daily Mail.
Dieta ei sănătoasă se situează la polul opus în comparaţie cu zilele în care era studentă, când comanda fără rezerve mâncare chinezească. Atunci obişnuia să se înfrupte cu meniurile de la McDonalds şi îşi făcea de cap pierzând nopţile prin pub-uri, unde "nu ierta" shot-urile aprige de vodcă. Dar când eşti tânăr, totul pare distractiv. După câţiva ani, ea a început să vadă altfel lucrurile.
"Scânteia" s-a aprins în timpul unei călătorii de şase luni în India, când a devenit interesată de yoga.
După ce s-a întors acasă, Susan a decis să devină vegetariană şi s-a pregătit pentru a deveni profesoară de yoga. Apoi a adoptat regimul raw vegan. "Am mers să mănânc într-un local, numit Red Sugar, din Edinburgh, unde serveau mâncare raw. Proprietarii mi-au spus câte ceva despre asta, iar când am ajuns acasă am citit mai mult şi am decis să merg înainte. Diferenţa pe care am simţit-o într-o singură zi a fost incredibilă, aşa că am continuat până azi. N-am mai mâncat o masă caldă de şapte ani", povesteşte Susan.Avantajele, spune ea, sunt notabile. "Claritate mentală, gândire pozitivă, sănătate, strălucire şi abilitatea de a face alegeri. Alte lucruri pe care le spun oamenii despre mine sunt mirosul frumos, pielea întinsă şi tinereţea. Lumea spune că arăt bine pentru vârsta mea. În plus, sunt echilibrată emoţional şi fericită", explică Susan.
Ea şi-a transformat pasiunea pentru regimul raw într-o afacere, intitulată Twist and Sprout, care oferă un fel de sejururi de refacere, în timpul cărora clienţii învaţă cum să introducă alimentaţia raw în viaţa lor.
Chiar dacă dieta ei pare restrictivă, Susan spune că nu a suferit niciodată de foame, nu a avut efecte nedorite şi îşi menţine disciplina alimentară fără probleme.
"Cred că dacă te desprinzi de ataşamentul emoţional faţă de mâncarea gătită nu te mai întorci la ea niciodată", explică ea. "Mă concentrez pe o dietă cu multe lichide, care include mult suc verde, shake-uri, supe. Încerc să introduc cât mai multe frunze în dieta mea. Mănânc fructe pentru a avea energie şi îmi iau grăsimile din nuci, seminţe şi nucă de cocos", adaugă Susan.Ea este atât de dedicată acestui regim, încât şi-a convins părinţii, dar şi iubitul, Louie, în vârstă de 22 de ani, să încerce dieta, iar de Crăciun le-a pregătit doar preparate raw, iar totul a fost bine primit: "Am făcut un platou cu fructe ca aperitiv şi le-a plăcut. Am avut plăcintă raw din seminţe, alune şi fructe tocate. Eu am mâncat o salată imensă", povesteşte Susan.
Ea recunoaşte însă că tatăl său, David, nu prea pare atras de plăcintele ei vegetariene, deşi a făcut progrese.
Mama, Marion, nu refuză reţetele neobişnuite; cu 14 ani în urmă, ea s-a vindecat singură de oboseala cronică, eliminând complet zahărul din alimentaţie. "N-a mai avut niciodată acest sindrom. Experienţa ei afost unul dintre lucrurile care m-au inspirat", spune Susan.Jurnaliştii de la Daily Mail au aflat şi ce mănâncă, într-o zi obişnuită, femeia de 29 de ani care arată ca o adolescentă. Iată programul ei alimentar. În mod evident, nu este pentru oricine, dar vă poate oferi o idee despre punctul în care ea a ajuns acum.
Ora 5.00 dimineaţa: Trezirea. Bea 750 ml de suc de lămâie verde.
6.30-8.30: Exerciţii de yoga.
10.00: Un litru de suc verde, făcut dintr-o salată, o mână de spanac şi o legătură de ierburi, pasate cu blenderul.
11.00-16.00: Gustări care includ fructe întregi (smochine, mango, nuci etc.), ciocolată raw, suc verde şi superalimente, precum polen şi stafide.
18.00: O salată mare sau supe verzi sau alt meniu raw, din fructe sau legume, alune şi seminţe, în funcţie de ce simte că are nevoie în ziua respectivă.
Poftă bună!
Foto: Daily Mail