"Teleportati in adolescenta", masina timpului sau efectul betiei?

O intrebare, printre sutele de alte intrebari care nu si-au gasit raspuns in mintea mea dupa ce am iesit de la acest film. De ce acest subiect?, De ce acele situatii?, De ce acest umor?.
O intrebare, printre sutele de alte intrebari care nu si-au gasit raspuns in mintea mea dupa ce am iesit de la acest film. De ce acest subiect?, De ce acele situatii?, De ce acest umor?. O combinatie ciudata intre "American Pie" si "Inapoi in viitor", cu acelasi gen de umor sec, cu multe aluzii sexuale la aproape fiecare pas, cu multe situatii de prost gust cap de afis si o serie de scene de o inocenta nepotrivita varstei pe care o au actorii care interpreteaza rolurile principale.

In alta ordine de idei, ca sa prezentam in linii mari productia "Teleportati in adolescenta", trebuie sa spunem ca stam in fata unei comedii care aduce in prim plan hainele stridente, jambierele si coafura efro, toate acestea specifice anilor '70 - '80.

Sunt majori, vaccinati si satui pana peste cap de viata plictisitoare a adultilor! Adam (John Cusack) este proaspat parasit de iubita lui, Lou (Rob Corddry) este vesnicul petrecaret care nu reuseste sa gaseasca petrecerea, Nick (Craig Robinson) - un robotel bine controlat de catre nevasta, iar pentru Jacob (Clark Duke) nu exista viata in afara computerului sau.

Dupa o betie crunta, intr-un jacuzzi, cei patru se trezesc cu mari dureri de cap ...
in iarna anului 1986. Dezmeticindu-se cu greu, barbatii reusesc sa inteleaga ca sansa care li s-a oferit in mod miraculos le poate schimba in sfarsit destinele. Unul dintre ei va gasi o noua dragoste, unul va deprinde cum sa ia atitudine in cuplu, al treilea isi va gasi chemarea si ultimul realizeaza ca viata este prea frumoasa ca sa o lase sa treaca pe langa el.

Luand toata aceasta poveste la pachet nu observam decat droguri, sex, betii, destrabalare. Insa, punctual, productia incearca sa dovedeasca ca nu intotdeauna primele decizii sunt si cele mai bune. Daca am avea ocazia sa retraim anumite momente din viata noastra, probabil ca alegerile ar fi altele, mult mai inspirate.

"In acest 'Placinta Americana' cu cvadragenari sau, si mai bine, hibrid intre "Placinta Americana" si "17 Again" (sau "Inapoi in viitor", chiar daca filmul lui Zemeckis e muuult mai atentla dedesubturile fizice ale calatoriei in timp) avem de-a face cu patru tipi intr-un jacuzzi care, ajutat de o bizara combinatie de bautura energizanta, alcool si... veverita, ii trimite, ai ghicit, in trecut, in 1986. Daca iti place genul 'Placinta Americana' si tii la tavaleala unor glume extrem de sexuale, 'Teleportati in adolescenta' clar este o alegere buna pentru doua ore de pierdut in weekend, mai ales daca ajungi in sala de cinema insotit de cei mai buni prieteni", scrie Stefan Dobroi, redactor Cinemagia, in cronica sa.


Actorii din spatele personajelor...


JOHN CUSACK (Adam/producator) s-a facut remarcat in fata publicului in filme clasice ale anilor '80, precum "The Sure Thing", "Say Anything/ Spune orice..." si "Sixteen Candles/ O aniversare cu bucluc". In continuarea acestora, Cusack si-a expus imaginea atragatoare intr-o serie de drame, thrillere si comedii, intre care "The Grifters/ Escrocii", "Eight Men Out/ Ultimul joc", A"daptation/ Hotul de orhidee", "Being John Malkovich/ In mintea lui John Malkovich", "High Fidelity" si "Grosse Pointe Blank/ A fost odata asasin". Cusack poate fi vazut in thrillerul apocaliptic al lui Roland Emmerich, 2012. De curand a fost vazut in Shanghai, intr-un film de epoca in care joaca alaturi de Gong Li si de Chow Yun-Fat, in regia lui Mikael Hafstrom.

In aprilie 2008, Cusack a jucat, a scris si a produs satira politica "War Inc./Razboi SRL". Regizat de Joshua Seftel, din distributie mai fac parte Joan Cusack, Marissa Tomei, Hilary Duff si Sir Ben Kingsley, filmul fiind produs sub egida companiei de productie a lui Cusack, New Crime Productions.
Cusack a scris scenariul impreuna cu Jeremy Pikser si cu Mark Leyner.

In 2007, Cusack a jucat in "Grace Is Gone", care a avut premiera la editia din 2007 a Festivalului de Film Sundance, si a fost distins cu Premiul Publicului. Produs tot de compania New Crime Productions, filmul a fost scris si regizat de James C. Strouse. In acelasi an, Cusack a jucat in comedia romantica "Martian Child/ Copilul de pe Marte" si in filmul cu succes de casa "1408/ Camera 1408".

In 2005, Cusack a jucat alaturi de Billy Bob Thornton in The "Ice Harvest/ Semeni vant, culegi furtuna", regizat de Harold Ramis. Cu un an inainte jucase in "Runaway Jury/ Juriul", alaturi de Gene Hackman si de Dustin Hoffman. In anul 2003, Cusack a facut echipa cu Amanda Peet, cu Alfred Molina si cu Ray Liotta in thrillerul "Identity/ Identitate", in regia lui James Mangold. Controversatul film "Max", regizat de Menno Meyjes, a fost lansat in decembrie 2002.

In anul 2001, Cusack a fost nominalizat la Globurile de Aur, la categoria "Cea mai buna interpretare a unui actor intr-un film de comedie sau musical" pentru rolul din versiunea cinematografica a romanului lui Nick Hornby, "High Fidelity", la care a fost si coproducator.
A scris scenariul impreuna cu Steve Pink si cu D.V. DeVincentis.

In 1999, Cusack a jucat in comedia neagra "Being John Malkovich/ In mintea lui John Malkovich", interpretare pentru care a primit o nominalizare la Premiile Independent Spirit, la categoria "Cel mai bun actor", in "Cradle Will Rock/ intre arta si adevar" si in "Pushing Tin/ Turnul de control". A mai jucat si in productia HBO, "The Jack Bull/ Oameni si cai", un western scris de tatal lui Dick Cusack. John a fost producator executiv la acest film, impreuna cu Steve Pink si cu D.V. DeVincentis, sub egida companiei New Crime Productions.
Cusack isi imparte timpul intre Los Angeles si Chicago.
31 Martie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod