In urma cu patru luni, artistul a fost internat in stare critica la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Militar din Capitala, din cauza unor probleme respiratorii. Medicii au facut toate eforturile pentru ameliorarea starii de sanatate a actorului.
Dupa cateva zile, starea de sanatate a lui Nicu Constantin s-a imbunatatit simtitor, artistul fiind decuplat de la aparatele cu ajutorul carora respirase o saptamana. El a ramas internat in spital pentru a sta sub supraveghere medicala, pana ieri, cand a decedat. Sotia, Mandita Constantin, i-a fost alaturi pe in toata aceasta perioada.
Nicu Constantin nu si-a pierdut umorul nici in timpul spitalizarii, dialogul maestrului cu seful clinicii de Anestezie si Terapie Intensiva fiind in nota dominanta a firii actorului, vesel, spontan, inteligent si mai ales optimist. Dupa ce l-au scos de la aparatele care l-au ajutat sa respire mai mult de o saptamana, actorul a spus: "Ei, vedeti ca nu am murit?".
Potrivit Mediafax, seful clinicii de ATI, colonel doctor Laurentiu Ene, i-a spus: "Acum cateva zile, cautati Raiul pe nu stiu unde, dupa cum spuneati. Raiul este aici, maestre. Nu-l mai cautati pe dincolo!". Dar se pare ca actorul si-a gasit Raiul...
O viata dedicata teatrului
Nascut pe 31 iulie 1939, la Eforie Sud, in judetul Constanta, din tata albanez si mama nascuta in Grecia, Nicu Constantin a crescut printre intelectuali celebri precum scriitorul Victor Eftimiu, actorul George Vraca si istoricul Tache Papahagi. Prin intermediul acestora si-a cultivat pasiunea pentru carti, adunand astfel peste 3.000 de volume de diverse genuri. Era pasionat de filosofie, dar ii placea sa citeasca si poezii.
A copilarit la malulul marii si inceput sa munceasca inca de mic: vindea lapte batut si limonada pe plaja, pe la 8-9 ani vindea ziare, iar la 16 ani a venit in Bucuresti.
A urmat Scoala de Marina din Constanta, iar dupa a absolvit Scoala de Arte din Bucuresti. 40 de ani a fost vedeta a Teatrului "Constantin Tanase" din Bucuresti (intre 1960 si 2000), unde a sustinut mai mult de 9.000 de reprezentatii. A fost nu numai un actor extraordinar, ci si un cantaret si un dansator exceptional, participand la peste 300 de emisiuni TV, 600 de emisiuni radio si jucand in 28 de filme de scurt si lung metraj. Iti amintesti cat ai ras la "Alo, aterizeaza strabunica" (1981), "Impuscaturi pe portativ" (1966), "Vin ciclistii" (1968) si "Ministerul comediei" (1999)?
Comentarii (4)
sa ai tarana usoara maestre,sant sigura ca si dincolo de cer o sa ai scena si o sa faci si pe alti sa -si descreteasca fruntile si sa uite de cei dragi,sant convinsa ca te intalnesti cu cei pe care ia-i stimat adorat si respectat iar eu ,te-am indargit din prima clipa cand te-am vazut ,multa bucurie era cand apareai pe micul ecran ,nu te voi uita nicicand,mi-ai inveselit copilariaBUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE
ramas bun maestre
Dumnezeu sa-l odihneasca in Pace ! Mare pierdere pentru teatrul romanesc. Ce pacat ca pierdem mult prea devreme artisti atat de mari ! Sincere condoleante familiei ! Odineste-te in Pace Maestre !
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aseze inlumea celor drepti O minune de om;un om cum nu stiu daca se vor mai naste altii Ramas bun maestre!
Posteaza comentariu