A doua ediție MasterChef a poziționat PRO TV în topul audiențelor, cel mai exploziv show culinar fiind urmărit de peste două milioane de români la nivel național, în minutul de aur de la ora 20:50. MasterChef, singurul cooking show autentic a surprins și de această dată emoția, teama sau încrederea citită pe chipurile concurenților. Spectacolul culinar a avut la bază reacții spumoase și imprevizibile exprimate atât de chefi, cât și de concurenții hotărâți să plece triumfători de la audiții.
Apriga competiție culinară se dovedește a fi apreciată la nivelul întregii țări. În intervalul difuzării emisiunii, de la 20:31 la 22:30, PRO TV a fost lider pe publicul comercial, obținând o audiență medie de 9,8 puncte de rating și 22,3% cotă de piață, urmat de Antena 1 cu 9.0 puncte de rating și 20,4% cotă de piață. PRO TV a condus și pe segmentul publicului din mediul urban cu 7,5 puncte de rating și 14,5% cotă de piață, pe locul al doilea clasându-se Antena 1 cu 7,2 puncte de rating și o cotă de piață de 13,8%. La nivelul întregii populații a țării, PRO TV a condus detașat cu 7,1 puncte de rating și 13,9% cotă de piață, în vreme ce Antena 1 s-a clasat pe locul second cu 5,8 puncte de rating și 11,3 procente din cota de piață.
Românii au poftă de MasterChef! Bătălia pentru șorțul MasterChef: 13 norocoși!
Noi pretendenți la trofeul MasterChef și-au făcut apariția în ediția de luni seara cu preparate care au stârnit reacții diferite în rândul juriului.
A pășit hotărât în platoul MasterChef, însă odată ajuns în fața chefilor, Paul Siserman a avut parte de o surpriză. Chef Patrizia Paglieri i-a cerut să răstoane din nou preparatul în tigaie, ca apoi să-l monteze la loc în farfurie. Deși presiunea timpului și-a spus cuvântul, Siserman a reușit la final să-i dea pe spate pe cei trei chefi. Gustul echilibrat al preparatului său, tonnarelli al nero di seppia (paste cu negru de sepie) cu creveți, calamar și midii i-a adus fără ezitare primul șort al serii.
Prezența următorului concurent a stârnit tensiune și replici contradictorii, atunci când Chef FOA a decis să-i ofere direct șortul lui Alex Drăgan, un fan convins al muzicii rap sigur că poate crea rețete rafinate ca orice bun cunoscător al gastronomiei.
Ionut Veștemean a pariat pe preparatul său, ficăței în bacon cu sos de coniac, bulete de cartofi și parmezan și a fost aproape sigur că va lua șorțul. Încrederea în sine nu a fost direct proporțională cu așteptările celor trei chefi. Aceștia s-au arătat profund dezamăgiți și nu i-au dat șansa de a merge mai departe în competiție.
Designer în arta floristică, Claudia Zina Obreja spera să obținuă un loc meritat în cadrul competiției. Greșeala pe care a făcut-o, însă, a costat-o scump, atunci când a ornat preparatul, folosind o pensetă de sprâncene. Nici gustul chifteluțelor din somon cu sos din piper roz și paste cu cerneală de sepie nu a încântat papilele gustative ale chefilor, motiv pentru care Claudia nu a trecut de audiții.
A crescut de la 11 ani într-un orfelinat, iar timp de 2 ani a fost nevoit să doarmă sub cerul liber, timp în care a muncit în construcții, prin depozite și a învățat să repare motoare și scutere.
Greta Răchită a venit din Italia, unde s-a mutat în urmă cu mai mulți ani, special pentru a participa la MasterChef România. Dacă în trecut, mâncarea a fost cel mai mare dușman al său, suferind de anorexie, acum gastronomia este un aliat de încredere, transformată într-o pasiune. Emoționată, Greta a pornit în călătoria culinară, reușind luni seara să treacă de audiții.
S-a înscris la MasterChef și a declarat că improvizația în bucătărie este punctul lui forte. Cu toate acestea combinația de spaghetti cu burtă nu l-a ajutat pe Ion Marius Adrian să câștige aprecieri. Dimpotrivă, gustul mâncării sale l-a trimis acasă.
Și pentru Lucian Cioacă a fost o seară reușită la MasterChef. Fost polițist, actual pilot, tânărul în vârstă de 28 de ani a convins doi jurați din trei că poate fi un bucătar talentat.
Dacă în prima seară Chef Adrian Hădean s-a luptat pentru o concurentă, folosind un green card, de această data a venit rândul unul alt jurat să își folosească asul din mâneca. Chef FOA l-a salvat pe Louis Ranjou cu green cardul său, cerându-i acestuia să nu-l dezamăgească în etapele viitoare.
După reprezentația culinară pusă în scenă de concurenți, la finalul serii 13 dintre ei s-au ales cu șorțul MasterChef.
Din 29 septembrie, cei de acasă vor viziona săptămânal două episoade MasterChef, în fiecare luni și marți, la PRO TV!
MasterChef - Prinde gustul competiţiei, la PRO TV!
Posteaza comentariu