Premiera mondială a unui proiect românesc cunoscut în întreaga lume

Atlasul Frumuseții, proiectul românesc care a fost elogiat de mari publicații ale lumii, e prezentat in premieră mondială, la București, între 16 aprilie și 16 mai. Vernisajul expoziției a avut loc joi, 16 aprilie, în prezența a sute de oameni dornici să privească fotografiile din proiect, printre care și Ministrul de Extrene, domnul Bogdan Aurescu.

Timp de 15 luni, Mihaela Noroc, autorul Atlasului Frumusetii, a călătorit în jurul lumii, fotografiind chipuri feminine din zeci de țări și surprizând diversitatea lumii în care trăim.  

CNN, Huffington Post, Forbes, Elle, Le Figaro, Daily Mail, The Independent, The Telegraph, Corriere della Sera sunt doar câteva dintre numele mari care au scris pe larg despre Atlasul Frumuseții transformându-l în cel mai mediatizat proiect artistic românesc, al zilelor noastre.   

Acum, în premieră mondială, imaginile din proiect care au fost văzute de zeci de milioane de oameni, au fost imprimate la dimensiuni mari și reunite într-un eveniment unic.

Expoziția e deshisă pînă pe 16 mai, la Galeria Artfooly, de la parterul Palatului Știrbei, pe Calea Victoriei, nr.

107.

Prin fotografiile din Atlasul Frumuseții, Mihaela vrea să arate că frumusețea feminină există peste tot și nu depinde de bani, tendințe ale modei sau rase, ci mai degrabă de naturalețe și autenticitate.

Într-o lume a globalizării care tinde să devină uniformă, Mihaela vrea să arate că tocmai diferențele dintre noi ne fac cu adevărat frumoși și e esențial să ne păstrăm unicitatea și specificul.

În iunie 2015, fotograful dorește să pornească într-o nouă expediție în jurul pământului, cu gândul de a “cartografia” alte țări și teritorii de pe toate continentele, înainte de a publica un album unic.
Dorința Mihaelei e să așeze în acest album sute de portrete feminine din întreaga lume, care să dovedească că cea mai mare comoară a planetei e diversitatea.

Într-o epocă în care frumusețea feminină a devenit o industrie, Atlasul Frumuseții iși propune să ne incurajeze să rămânem naturali, să fim mândri de moștenirea noastră genetică și culturală, să fim noi inșine.