Evenimentul va avea loc în cadrul Universității Spiru Haret din București, Sala STUDIO și se numără printre puținele momente dedicate acestui subiect, fiind o speranță pentru tinerii diagnosticați cu Tulburări din Spectrul Autismului. Evenimentul este unul din seria începută cu 4 ani în urmă şi marchează o colaborare de succes şi un exemplu de bună practică. Anul acesta, Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România vine în susţinerea cauzei şi participă activ pentru ca schimbarea să fie posibilă.
Principalele teme de discuție din cadrul conferinței abordează tehnicile de adaptare a vieții de familie la cerințele și nevoile persoanei diagnosticate, precum și lansarea proiectului RESPIRO.
Această abordare multidirecțională este eficientă, dovadă fiind cazurile în care persoane diagnosticate cu TSA au reușit să elimine majoritatea semnelor ce indicau această tulburare.
ANCAAR susţine depășirea acestui moment de către aparţinători şi concentrarea tuturor resurselor pe intervenţia adecvată. Experienţa celor 25 de ani ai ANCAAR în domeniu evidenţiază faptul că intervenţia eficientă începe abia în momentul acceptării şi asumării diagnosticului.
“Pretutindeni cu TSA” este o conferință menită să adune medici specialiști, psihologi, sociologi, părinți și persoane diagnosticate cu TSA, studenţi şi masteranzi, în cadrul unor sesiuni de discuții cu persoane implicate direct și workshopuri ce propun participanţilor înţelegerea comportamentelor specifice persoanelor cu TSA, modului de interacţiune cu acestea prin experimentarea unor secvenţe din cotidianul persoanelor cu TSA şi a familiilor acestora, toate cu scopul cunoașterii acestei tulburări.
Posteaza comentariu