Sambata, 30 august, incepand cu ora 21.00, Opera Nationala Bucuresti ii invita pe iubitorii muzicii clasice la cea de-a doua editie a Promenadei Operei, concert extraordinar desfasurat in aer liber. Duminica, incepand cu ora 18.00, poti participa la recitalul de jazz organizat de Centrul Cultural Palatele Brancovenesti.
Promenada Operei
Conceput anul acesta sub titlul "Tinere talente", concertul va reuni 18 tineri artisti lirici, care s-au facut deja remarcati in cadrul productiilor ONB sau prin participarea la importante competitii internationale de gen. Sub bagheta dirijorului Iurie Florea si alaturi de orchestra ONB, vor evolua solistii Ana Maria Comsa, Lucian Corchis, Daniel Filipescu, Aurelia Florian, Anita Hartig, Teodor Ilincai, Irina Iordachescu, Mihaela Ispan, Maria Jinga, Simonida Lutescu, Bogdan Mihai, Tina Munteanu, Cristina Radu, Cristina Marta Sandu, Cozmin Sime, Florin Simionca, Serban Vasile, Crina Zancu.
Programul evenimentului, prezentat publicului de catre actorul Mircea Albulescu, va include cunoscute fragmente din lucrari lirice indragite de public: Aria Mesicku... (Rusalka - Antonin Dvoak), uvertura si Aria lui Cherubino (Nunta lui Figaro - Wolfgang Amadeus Mozart), Aria lui Don Giovanni (Don Giovanni - Wolfgang Amadeus Mozart), Duetul Rosina - Figaro si Aria Contelui Almaviva (Barbierul din Sevilla - Gioacchino Rossini), Entre act (Carmen - Georges Bizet), Valsul Julietei (Romeo si Julieta - Charles Gounod), Aria lui Valentin (Faust - Charles Gounod), Intermezzo (Manon Lescaut - Giacomo Puccini), Aria lui Pinkerton (Madama Butterfly - Giacomo Puccini), Aria lui Liu (Turandot - Giacomo Puccini), Brindisi (Traviata - Giuseppe Verdi), precum si Csardas din opereta Liliacul (Johann Strauss) si Granada (Augustin Lara).
Promenada Operei
Sambata, 30 august, ora 21.00
Opera Nationala Bucuresti
Accesul publicului este liber.
Jazz la Palatele Brancovenesti
Centrul Cultural Palatele Brancovenesti anunta inchiderea expozitiilor de pictura Dorin Cretu si Michel Sicard, duminica, 31 august, ora 18.00 cu recitalul de jazz: Interzone, Mircea Tiberian si Maurice de Martin (Germania).
Maurice de Martin a debutat ca muzician de noise-rock impreuna cu grupul Brother Virus din Munchen. Din 1990 pana in 1995 a locuit la New York, unde a studiat percutia si improvizatia cu Dennis Charles, Gene Jackson si Joey Baron. Mai apoi, ia lectii de compozitie cu Giya Kancheli si se inscrie la Universitatea de Muzica din Berlin, sectia Jazz. Ulterior, primeste o bursa DAAD pentru studierea folclorului est-european in Romania. Aici fondeaza, impreuna cu Mircea Tiberian, ansamblul Interzone.
Maurice de Martin a participat la compunerea si inregistrarea a mai bine de 25 de albume. In ultimii ani, pe langa activitatea sa ca membru al ansamblului ZeitKratzer, el lucreaza si compune muzica pentru celebrul teatru Shaubuhne din Berlin.
Mircea Tiberian, ce isi propune sa promoveze o muzica improvizatorica avandu-si radacinile in jazz dar si in muzica clasica europeana si in folclorul est-european. Ca scop secund, Interzone lucreaza la imbunatatirea relatiilor culturale dintre muzicienii de jazz din vestul si estul Europei.
In cei 10 ani de activitate, grupul, avand - cu exceptia celor doi protagonisti - o componenta variabila, de la trio la septet, a realizat 5 albume discografice, a organizat festivaluri si turnee, castigand in anul 2000 premiul orasului Berlin pentru cel mai bun proiect muzical.
Palatele Brancovenesti
Strada Valea Parcului nr. 1, Mogosoaia, Ilfov
Duminica, 31 august, ora 18.00