Parada tramvaielor electrice în București

După ce veți fi degustat suficiente bucate tradiționale de Crăciun, Primăria Capitalei se gândește la voi și vă scoate din casă. Sâmbătă, 27 decembrie, de Sfântul Ștefan, veniți la

afisa-tramvaiDupă ce veți fi degustat suficiente bucate tradiționale de Crăciun, Primăria Capitalei se gândește la voi și vă scoate din casă. Sâmbătă, 27 decembrie, de Sfântul Ștefan, veniți la Piața Victoriei ca să vedeți parada tramvaielor electrice, de la cel mai bătrân până la cel mai modern, cu podea joasă produs în anii noștri.

Ocazia e dată de împlinirea a 120 de ani de la darea în folosinţă a primei linii electrice din Bucureşti. Convoiul de tramvaie va reconstitui, în parte, traseul primei linii electrice, respectiv Piaţa Victoriei (Depoul Victoria) – Şoseaua Ștefan cel Mare - Bucur Obor - Calea Moşilor - Piaţa Sf.

Gheorghe.

Parada începe cu un model Thomson V056, realizat în 1955 în Atelierele Centrale ale Întreprinderii de Transport Bucureşti, continuă cu  tramvaiul Tatra, urmaşul vagoanelor importate în anii ‘70, apoi, cu un vagon V3A modernizat, din generaţia construită în  anul 1973 şi modernizată începând din 1993, urmat de  tramvaiul Bucur 1 modernizat în anul 2001. Parada va cuprinde şi piesa de rezistenţă a Regiei, tramvaiul Bucur LF, proiectat şi realizat integral în cadrul Uzinei RATB.

Primul tramvai electric a apărut pe străzile Capitalei la 9 decembrie 1894, fapt ce situează România în rândul primelor zece ţări europene care au introdus tracţiunea electrică în transportul public.

Tramvaiul avea indicativul 14 şi circula pe traseul Cotroceni - Piaţa Sf. Gheorghe – Calea Moşilor – Obor.

Sărbătoarea începe la orele 10.00 și se încheie într-un tramvai de epocă, amenajat ca muzeu și amplasat până seara la 21.00, pentru vizitatori, la terminalul Piaţa Sf. Gheorghe.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod